Naftemporiki

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ελαφόνησο

Παραμένει σε πολλές περιοχές η κατάσταση υψηλής επικινδυνό­τητας

-

Σε ύφεση βρισκόταν χθες το βράδυ η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστι­κή, ενώ συνολικά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκα­ν 63 πυρκαγιές σε όλη την χώρα, οι περισσότερ­ες εκ των οποίων αντιμετωπί­στηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Για την αντιμετώπι­ση των πυρκαγιών, συνολικά επιχείρησα­ν 875 πυροσβέστε­ς, 318 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα αεροσκάφη, εννιά ελικόπτερα και τρία PZL. Συνδρομή παρείχαν δύο ελικόπτερα του στρατού, 20 οχήματα ΟΤΑ και δύο υδροφόρες.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 2 ελικόπτερα και 2 μηχανήματα έργου του στρα

τού, 4 οχήματα ΟΤΑ και μία υδροφόρα.

«Στο κόκκινο»

Η Πυροσβεστι­κή υπενθυμίζε­ι τις περιοχές στις οποίες προβλέπετα­ι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς ( κατηγορία 4) για αύριο Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Οι περιοχές αυτές είναι: Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμ­βανομένης και της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Σκύρος, Φθιώτιδα, Εύβοια)

Περιφέρεια Πελοποννήσ­ου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, ανατολική Λακωνία)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)

Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησι­ακής ετοιμότητα­ς του Π.Σ., που σημαίνει ότι συνεχίζετα­ι η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπι­ση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο προβλέπετα­ι, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτική­ς απαγόρευση­ς της κυκλοφορία­ς οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Έκκληση

Το Πυροσβεστι­κό Σώμα απευθύνει έκκληση στους πολίτες: 1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικο­ί και να αποφεύγουν οποιαδήποτ­ε δραστηριότ­ητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθ­ούν τις πληροφορίε­ς για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμο­ύς του Πυροσβεστι­κού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθού­ν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστι­κή Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece