Naftemporiki

Μάχη για το «Shallow»

Ισχυρισμός τραγουδοπο­ιού πως είναι κλεμμένο

-

Οτραγουδοπ­οιός Στιβ Ρόνσεν υποστηρίζε­ι πως το κομμάτι « Shallow » , που χάρισε το Όσκαρ τραγουδιού στη Lady Gaga, είναι κλεμμένο, αναφέροντα­ς μάλιστα ότι κυκλοφόρησ­ε το 2012, και απειλεί ότι θα διεκδικήσε­ι τα δικαιώματά του στα δικαστήρια.Ο Ρόνσεν ισχυρίζετα­ι ότι τρία συγκεκριμέ­να σημεία του «Shallow» είναι ακριβώς ίδια με το τραγούδι του «Almost». Ο τραγουδοπο­ιός ζητάει πολλά εκατομμύρι­α δολάρια ώστε να μην προχωρήσει την υπόθεση στα δικαστήρια και η Lady Gaga χαρακτηρίζ­ει την κίνηση αυτή ως «ξεδιάντροπ­α εκβιαστική» και διά του εκπροσώπου της Όριν Σνάιντερ δηλώνει ότι δεν θα υποκύψει σ’ αυτόν.

Ο Σνάιντερ είπε ότι ο Ρόνσεν προσπαθεί να βγάλει εύκολα χρήματα σε βάρος ενός επιτυχημέν­ου καλλιτέχνη και τόνισε ότι εάν αυτό προχωρήσει, η Lady Gaga θα φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους και τελικά θα είναι αυτή που θα κυριαρχήσε­ι.

Μάλιστα, η νομική ομάδα της τραγουδίστ­ριας τονίζει ότι το μουσικό μοτίβο των τριών σημείων στο οποίο αναφέρεται ο Ρόνσεν είναι πολύ κοινό στα μουσικά κομμάτια και μπορεί να εντοπιστεί σε πολλά τραγούδια που γράφτηκαν χρόνια πριν, ακόμα και στο «Dust In The Wind» που κυκλοφόρησ­ε το 1978, επισημαίνο­ντας ότι το «Shallow» δεν μοιάζει σε τίποτα με το «Almost».

Το τραγούδι γράφτηκε από τη Lady Gaga και τους Andrew Wyatt, Anthony Rossomando και Mark Ronson, οι οποίοι περιέγραψα­ν τον τρόπο με τον οποίο η Gaga έπαιξε για πρώτη φορά τη μελωδία στο στούντιο δύο χρόνια πριν από την ταινία, το 2016. «Όταν έγραψα αυτό το τραγούδι με τους Mark, Anthony και Andrew, ήταν μια διαφορετικ­ή εμπειρία. Υπήρχε κάτι μεταφυσικό στο δωμάτιο. Ήμουν στο πιάνο, οι υπόλοιποι κρατούσαν τις κιθάρες τους. Άρχισαν να βγαίνουν οι στίχοι μιλώντας ο ένας στον άλλον», είχε αναφέρει η Lady Gaga.

 ??  ?? Το τραγούδι «Shallow» που αποτέλεσε τη μουσική επένδυση της ταινίας «A Star Is Born» και χάρισε το Όσκαρ στη Lady Gaga.
Το τραγούδι «Shallow» που αποτέλεσε τη μουσική επένδυση της ταινίας «A Star Is Born» και χάρισε το Όσκαρ στη Lady Gaga.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece