Naftemporiki

«Δύο στα δύο» η Εθνική με σόου Αντετοκούν­μπο

Ευρεία νίκη της εθνικής μπάσκετ με 88-58 επί του Ιράν

-

Με τον Γιάννη Αντετοκούν­μπο να την οδηγεί... μαεστρικά, η εθνική ομάδα μπάσκετ έκανε χθες «περίπατο» με αντίπαλο το Ιράν (88-58), στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία του τουρνουά Aegean, που διεξήχθη στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης. Μετά την άνετη επικράτηση επί της Ουγγαρίας την περασμένη Παρασκευή (83-59), η «γαλανόλευκ­η» έκανε το «δύο στα δύο» και πήρε την πρώτη θέση, δείχνοντας ότι βαδίζει σε πάρα πολύ καλό δρόμο εν όψει των πιο δύσκολων τεστ που ακολουθούν πριν από το τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου (31/8).

Επόμενο τουρνουά για την Εθνική είναι το «Ακρόπολις», το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 16-18 Αυγούστου στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσ­εων. Η Ελλάδα θα αντιμετωπί­σει την προσεχή Παρασκευή την Ιταλία, μία μέρα αργότερα θα παίξει με την Τουρκία και την Κυριακή (18/8) θα διεξαχθεί το ντέρμπι με τη Σερβία.

Η εθνική ομάδα κυριάρχησε στο παρκέ από το ξεκίνημα του χθεσινού αγώνα. Με τον Γιάννη Αντετοκούν­μπο να είναι ασταμάτητο­ς, το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα άρχισε σιγά σιγά να παίρνει διαφορά από το Ιράν, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο προηγούμεν­η με 43-27. Στο διάστημα αυτό ο σταρ του Μιλγουόκι πέτυχε 15 πόντους σε 12:50 λεπτά συμμετο

χής, ενώ μάζεψε και επτά ριμπάουντ. Γενικά στο πρώτο 20λεπτο η Εθνική είχε πολύ καλά ποσοστά στα σουτ ( 11/ 16 δίποντα και 4/5 τρίποντα), ενώ παρά την απουσία του Γιάννη Μπουρούση, οι διεθνείς μάζεψαν 21 ριμπάουντ και μοίρασαν 12 ασίστ.

Στο ίδιο τέμπο κύλησε και το δεύτερο μέρος, με το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα να βγάζει στο παρκέ κάποια από τα στοιχεία που θέλει να περάσει το τεχνικό τιμ τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο «Greek Freak» συνέχισε να κάνει... πάρτι, έφτασε γρήγορα στο double - double (19 π., 13 ρ.), ενώ μοίραζε με χαρακτηρισ­τική άνεση ασίστ στους συμπαίκτες του που πετύχαιναν με τη σειρά τους εύκολα καλάθια. Ο ομοσπονδια­κός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπου­λος έδωσε για μία ακόμη φορά χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να κάνει και στα επόμενα ματς, πριν πάρει την απόφασή του για την τελική 12άδα που θα ταξιδέψει στην Κίνα.

[SID:12882051]

 ??  ?? Στιγμιότυπ­ο από τον χθεσινό φιλικό αγώνα της εθνικής ομάδας μπάσκετ εναντίον του Ιράν, με τον Γιάννη Αντετοκούν­μπο να ίπταται προς το καλάθι των αντιπάλων.
Στιγμιότυπ­ο από τον χθεσινό φιλικό αγώνα της εθνικής ομάδας μπάσκετ εναντίον του Ιράν, με τον Γιάννη Αντετοκούν­μπο να ίπταται προς το καλάθι των αντιπάλων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece