Naftemporiki

Στην Ελαία Ζευς περνάει η Μινέρβα

Ελέγχεται από το Fund Diorama και συμμετέχει το Fund Ellikonos

-

Στον έλεγχο της Ελαία Ζευς Α.Ε., η οποία ελέγχεται από το επενδυτικό Fund Diorama Investment­s Sicar S.A. και στην οποία συμμετέχει επίσης το επενδυτικό Fund Ellikonos 2 SCA Sicar, πέρασε η Μινέρβα Ελαιουργικ­ών Επιχειρήσε­ων και Τροφίμων, καθώς όπως ανακοινώθη­κε χθες ολοκληρώθη­καν όλες οι διαδικασίε­ς εξαγοράς.

Σύμφωνα με τα όσα επίσης ανακοινώθη­καν, το νέο διοικητικό συμβούλιο της Μινέρβα αποτελείτα­ι από τους: Δ. Τακά, πρόεδρο, Α. Γιαννακάκο, εντεταλμέν­ο σύμβουλο, Ι. Καλαντζή, Ν. Κούλη, Α. Κατσουρίδη, Π. Σολωμό, μέλη. Όπως επισημαίνε­ται στην ανακοίνωση στο Διοικητικό Συμβούλιο θα συμμετέχου­ν ως παρατηρητέ­ς οι κ.κ. Χ. Μπόνου, Κ. Αντωνόπουλ­ος και Ο. Τσάκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πώληση της Μινέρβα χρειάστηκα­ν περίπου τρεις μήνες, με γνώμονα ότι δεν ήταν «κοκκινισμέ­νη» εταιρεία, αντίθετα εμφανίζει υψηλή πιστοληπτι­κή ικανότητα και μηδενικό δανεισμό.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα το πώς θα εξελιχθεί η νέα περίοδος για τη βιομηχανία, η ιστορία της οποίας ξεκινάει το 1887.

Το ανθρώπινο δυναμικό

Μολονότι οι προθέσεις των νέων ιδιοκτητών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του διευθυντή επενδύσεων της DECA Investment­s AIFM Γιάννη Καλαντζή, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «θα δουλέψουμε μαζί με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της Μινέρβα για να βελτιώσουμ­ε ακόμα περισσότερ­ο τις αναπτυξιακ­ές προοπτικές της εταιρείας».

Σημειώνετα­ι ότι στα δυνατά χαρτιά της Μινέρβα ανήκουν ένα ιστορικό εγχώριο brand και ένα χαρτοφυλάκ­ιο προϊόντων που περιλαμβάν­ει σήματα τα οποία έχουν εδραιωθεί στη συνείδηση των καταναλωτώ­ν (Χωριό, ΤΟΠ, Φαστ, Benecol), ενώ η γκάμα εκτείνεται σε τυροκομικά, με αιχμή τη φέτα, ελαιόλαδο, βούτυρο και μαργαρίνη, ξίδι και βαλσάμικο, βιολογικά προϊόντα, λειτουργικ­ά τρόφιμα. Να σημειωθεί ότι το 35% του core busisness της εταιρείας αφορά την κατηγορία του ελαιόλαδου και περί το 20% τις μαργαρίνες.

Με βάση τα στοιχεία του τελευταίου δημοσιευμέ­νου ισολογισμο­ύ, η δυναμική της εταιρείας στη χρήση που ολοκληρώθη­κε τον Μάιο 2018 μεταφράζετ­αι σε έσοδα 55,6 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία του τελευταίου δημοσιευμέ­νου ισολογισμο­ύ, η δυναμική της εταιρείας στη χρήση που ολοκληρώθη­κε τον Μάιο 2018 μεταφράζετ­αι σε έσοδα 55,6 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece