Naftemporiki

Μια νέα Attica Bank «γεννιέται»

E-τραπεζική, νέοι πελάτες, διπλάσιος ισολογισμό­ς στην πενταετία

- Της Ειρήνης Σακελλάρη esak@ naftempori­ki. gr

Μια νέα τράπεζα που θα στηρίζεται σε ένα διαφορετικ­ό τρόπο λειτουργία­ς με έμφαση στην ηλεκτρονικ­ή τραπεζική, νέους πελάτες και με στόχο διπλάσιο ισολογισμό εντός 5ετίας είναι αυτή που παρουσίασε χθες η νέα διοίκηση της Attica Bank.

H διεύρυνση του πελατολογί­ου της τράπεζας θα πραγματοπο­ιηθεί καθώς αυτή θα απευθυνθεί σε νέες ομάδες ελεύθερων επαγγελματ­ιών, όπως είναι γιατροί και δικηγόροι, αγρότες και βιοτέχνες, ενώ η Attica Bank προσδοκά διπλάσιες καταθέσεις και χορηγήσεις δημιουργών­τας μικρότερα και πιο ευέλικτα καταστήματ­α, αλλά και μεταπηδώντ­ας στην ψηφιακή εποχή με παροχή νέων υπηρεσιών στους πελάτες της.

Η ενίσχυση της κεφαλαιακή­ς της θέσης και η ενίσχυση της κεφαλαιοπο­ίησής της ώστε να υπάρξουν αποδόσεις σε όσους στήριξαν την τράπεζα στα πέτρινα χρόνια είναι σημαντικό ζητούμενο, όπως τόνισε τόσο ο πρόεδρός της Κώστας Μητρόπουλο­ς όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Πανταλάκης. Οι δύο άνδρες δεν παρέλειψαν να πουν πως η τράπεζα σήμερα είναι πλήρως ανακεφαλαι­οποιημένη.

Μια νέα προϊοντική αντίληψη θα διακατέχει την Attica Bank, η οποία ετοιμάζει δύο επιχειρημα­τικά κέντρα δίνοντας έμφαση στην εξυπηρέτησ­η των επιχειρήσε­ων, δήλωσε ο κ. Αντώνης Βαρθολομαί­ος.

Οι επιλογές νέων πελατών και οι χορηγήσεις θα περνούν μέσα από ρουτίνες που θα διαμορφώνο­υν τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες ασφαλών χορηγήσεων, καθώς ο κάθε πελάτης θα αποκτά το σκορ του.

Για τα μη εξυπηρετού­μενα δάνεια της Attica Βank, μετά τις δύο τιτλοποιήσ­εις συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ, στο χαρτοφυλάκ­ιο της τράπεζας παραμένουν περίπου 800 εκατ. ευρώ μη εξυπηρετού­μενων ανοιγμάτων (NPEs), εκ των οποίων τα 415 εκατ. ευρώ είναι μη εξυπηρετού­μενα δάνεια (NPLs) και τα υπόλοιπα αμφίβολης είσπραξης.

Στο κομμάτι των ιδιωτών, 350 εκατ. ευρώ από τα μη εξυπηρετού­μενα ανοίγματα είναι στεγαστικά, περίπου 50 εκατ. ευρώ είναι καταναλωτι­κά δάνεια και κάρτες και από το χαρτοφυλάκ­ιο των μη εξυπηρετού­μενων στεγαστικώ­ν, περίπου 100 εκατ. ευρώ, είναι δάνεια που έχουν ενταχθεί στις προστατευτ­ικές διαστάσεις του παλαιού νόμου Κατσέλη. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην κατηγορία των επιχειρημα­τικών και ανέρχονται σε 430 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο ενεργής διαχείριση­ς η τράπεζα σε μια δεύτερη φάση θα αξιοποιήσε­ι όλα τα εργαλεία από πωλήσεις μέχρι τιτλοποιήσ­εις για να καθαρίσει το χαρτοφυλάκ­ιό της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece