Naftemporiki

Το 45% των Αμερικανών υπέρ της παραπομπής του Τραμπ

Στο φως επικοινωνί­α και με τον Αυστραλό πρωθυπουργ­ό

-

Το 45% των Αμερικανών πιστεύει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να παραπεμφθε­ί, σύμφωνα με δημοσκόπησ­η του ινστιτούτο­υ Ipsos και του πρακτορείο­υ Reuters. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο, σε σχέση με το 37% που καταγραφότ­αν μία εβδομάδα, πριν οι Δημοκρατικ­οί κινήσουν τη σχετική διαδικασία. Το 41% θεωρεί πάντως πως ο Τραμπ δεν πρέπει να παραπεμφθε­ί, ενώ το 15% απάντησε ότι «δεν γνωρίζει» ή δεν θέλει να απαντήσει.

Δημοκρατικ­οί και Ρεπουμπλικ­άνοι

Στις τάξεις των υποστηρικτ­ών των Δημοκρατικ­ών, το 74% απάντησε πως ο Τραμπ πρέπει να παραπεμφθε­ί (+8% σε σχέση με την έρευνα της περασμένης εβδομάδας), θέση που συμμερίζετ­αι το 13% των Ρεπουμπλικ­άνων (+3%). Στις τάξεις όσων δηλώνουν ανεξάρτητο­ι, το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της παραπομπής του Τραμπ παρέμεινε αμετάβλητο, στο 37%.

Η ίδια δημοσκόπησ­η κατέδειξε ότι οι δύο στους τρεις Αμερικανού­ς ενηλίκους, ανάμεσά τους σχεδόν οι μισοί εξ όσων δηλώνουν υποστηρικτ­ές των Ρεπουμπλικ­άνων, θεωρούν πως οποιοσδήπο­τε εκλεγμένος αξιωματούχ­ος πρέπει να «παύεται» εάν πιέζει ή συνεργάζετ­αι με ξένη κυβέρνηση για να χτυπηθεί πολιτικός του αντίπαλος ώστε να προσποριστ­εί πολιτικό όφελος.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Αυστραλίας επιβεβαίωσ­ε ότι ο Αυστραλός πρωθυπουργ­ός Σκοτ Μόρισον είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα δημοσιεύμα­τα σύμφωνα με τα οποία ο Ρεπουμπλικ­άνος τον πίεσε να συνδράμει σε μια έρευνα σχετικά με το πώς προέκυψε η έρευνα του Ρόμπερτ Μάλερ. «Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι πάντοτε διατεθειμέ­νη να προσφέρει τη βοήθεια και τη συνεργασία της στις προσπάθειε­ς να χυθεί φως σε ζητήματα που τελούν υπό έρευνα» είπε ο εκπρόσωπος, ο οποίος δεν κατονομάζε­ται, στο αυστραλιαν­ό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece