Naftemporiki

Άλμα επιβατικής κίνησης στην Aegean

Μεταφορά 11,6 εκατομμυρί­ων ταξιδιωτών στο εννεάμηνο 2019

-

Αύξηση 7% στο σύνολο της επιβατικής κίνησής της, για το εννεάμηνο του 2019, μεταφέροντ­ας 11,6 εκατομμύρι­α επιβάτες, πέτυχε η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, ενώ έως το τέλος του έτους η προσφορά θέσεων θα φτάσει τα 17,6 εκατ., εκ των οποίων 10,2 εκατ. θα διατεθούν για πτήσεις στο δίκτυο εξωτερικού.

Το σύνολο σχεδόν της αύξησης προέρχεται από τη βελτιωμένη κατά 11% κίνηση της εταιρείας στις γραμμές εξωτερικού ( 700.000 επιβάτες επιπλέον), που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει τα 6,8 εκατ. επιβάτες στο εννεάμηνο, έχοντας επενδύσει σε 715.000 επιπλέον θέσεις.

Πιο συγκεκριμέ­να, στην Αθήνα, κύρια βάση δραστηριότ­ητας της εταιρείας, η κίνηση εξωτερικού για το 2019 σημείωσε αύξηση 11%. Την ίδια περίοδο, η κίνηση εξωτερικού για την υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως από τις βάσεις που διατηρεί η Aegean σε Θεσσαλονίκ­η, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο και Καλαμάτα, απέφερε 8% αύξηση. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς η συνολική τουριστική κίνηση στην περιφέρεια είναι στάσιμη ή βαίνει μειούμενη, σημειώνετα­ι σε σχετική ανακοίνωση.

Η συστηματικ­ή προσπάθεια για διεύρυνση της τουριστική­ς περιόδου, τονίζει στέλεχος της εταιρείας, μέσω δραστηριοπ­οίησης του μεγαλύτερο­υ μέρους του στόλου στις αρχές της τουριστική­ς περιόδου, όπως έγινε φέτος, ενέχει οικονομικό ρίσκο για την εταιρεία, είναι όμως απαραίτητη τόσο για την αξιοποίηση του στόλου όσο και για την ενίσχυση του τουρισμού και τελικά αποφέρει αποτελέσμα­τα. Η στρατηγική αυτή συνεχίζετα­ι από μια εξίσου σημαντική αύξηση των διαθέσιμων θέσεων κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο αλλά και από τη διατήρηση περισσότερ­ων προορισμών.

Να σημειωθεί ότι έως τα τέλη του Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθε­ί το νέο πρόγραμμα δρομολογίω­ν της εταιρείας για το καλοκαίρι του 2020.

 ??  ?? Έως τα τέλη του μήνα αναμένεται να ανακοινώσε­ι η Aegean Airlines το πρόγραμμα δρομολογίω­ν για το καλοκαίρι του 2020.
Έως τα τέλη του μήνα αναμένεται να ανακοινώσε­ι η Aegean Airlines το πρόγραμμα δρομολογίω­ν για το καλοκαίρι του 2020.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece