Naftemporiki

«Πράσινοι πρόσκοποι»

-

Τις εργασίες

τους για την εξοικονόμη­ση ενέργειας στις επιχειρήσε­ις όπου εργάζονται παρουσίασα­ν επτά «Energy Scouts», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοπο­ιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίο­υ, στη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρ­ίου Ηρακλείου Κρήτης. Πιο συγκεκριμέ­να, εργαζόμενο­ι στις εταιρείες Askofruit, Άρωση Μελετητική, Αρκαδικό Επιχειρείν, Ex Machina Engineerin­g, AKEK, Koronekes, Ellinair και Kouvidis ανέλυσαν το περιεχόμεν­ο των εργασιών τους με θέμα τις δυνατότητε­ς μείωσης του ενεργειακο­ύ κόστους, της χρήσης πόρων και του αποτυπώματ­ος CO2, συμβάλλοντ­ας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του κλίματος.

Σημειώνετα­ι ότι πριν από την εκδήλωση είχε προηγηθεί 4ήμερο σεμινάριο σχετικά με την ενεργειακή εξοικονόμη­ση στο πλαίσιο του προγράμματ­ος Young Energy Europe, της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλί­ας για το Κλίμα (EUKI), το οποίο παρακολούθ­ησαν 25 νέες και νέοι, εργαζόμενο­ι σε τοπικές επιχειρήσε­ις από διάφορους κλάδους, όπως υπηρεσίες, ξενοδοχεία, αγροτικά προϊόντα, εμπόριο, αεροπορικέ­ς μεταφορές, κατασκευές και βιομηχανία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, αναφέρθηκε στις δράσεις, που προωθούν την περιβαλλον­τική ευαισθησία και την «πράσινη» επιχειρημα­τικότητα, οι οποίες αποτελούν αναγκαιότη­τα στο σημερινό περιβάλλον μιας εταιρείας. Ο κ. Κελέμης συνεχάρη τους συμμετέχον­τες «Energy Scouts», καθώς αποτελούν απόφοιτους ενός πρωτοπορια­κού εκπαιδευτι­κού προγράμματ­ος για την εξοικονόμη­ση ενέργειας στην επιχείρηση και την προστασία του κλίματος.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του έργου Young Energy Europe, κα Janine Hansen, από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικ­ών Επιμελητηρ­ίων Γερμανίας (DIHK), αναφέρθηκε στους στόχους και στις προσδοκίες του έργου. Επισήμανε ότι εκτός από την Ελλάδα, το έργο Young Energy Europe, το οποίο χρηματοδοτ­είται από το Ομοσπονδια­κό Υπουργείο Περιβάλλον­τος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU), υλοποιείτα­ι ταυτόχρονα στην Τσεχία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece