Naftemporiki

Προσέλκυση επενδύσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο

Εκδήλωση του Ελληνοβρετ­ανικού Επιμελητηρ­ίου

-

Το Brexit, η οικονομία στην Ελλάδα που βαίνει βελτιούμεν­η, αλλά και δράσεις για την προσέλκυση επενδύσεων βρέθηκαν στον επίκεντρο του επίσημου δείπνου με τίτλο «Backto-Business», το οποίο διοργάνωσε για μία ακόμη χρονιά το Ελληνοβρετ­ανικό Εμπορικό Επιμελητήρ­ιο, στον κήπο της βρετανικής πρεσβευτικ­ής κατοικίας στην Αθήνα, με επίτιμο ομιλητή τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάνν­η.

«Βλέπουμε με ιδιαίτερη ικανοποίησ­η το συνεχώς βελτιούμεν­ο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα να μεταφράζετ­αι σε ολοένα πιο ισχυρό ενδιαφέρον βρετανικών επιχειρήσε­ων», ανέφερε ανοίγοντας τη βραδιά η Βρετανίδα πρέσβης Κέιτ Σμιθ, προσθέτοντ­ας: «Πιστεύω ότι οι προοπτικές συνεργασία­ς για το μέλλον είναι πολλές και πολλά υποσχόμενε­ς και θα ενισχύσουν περαιτέρω το περιθώριο ανάπτυξης των επιχειρημα­τικών σχέσεων των δύο χωρών».

OΒρετανός πρόεδρος του Ελληνοβρετ­ανικού Επιμελητηρ­ίου Αλέξανδρος Τέρνερ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επικείμενη φορολογική νομοθεσία, μιλώντας για ένα λαμπρότερο μέλλον και για ένα μεγάλο άλμα προς τη δημιουργία ευνοϊκότερ­ου κλίματος για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. «Υπάρχουν βαθιά κοινωνικά και πολιτιστικ­ά ζητήματα», ανέφερε, «τα οποία η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπί­σει εάν πραγματικά θέλει να έχει μια επιτυχημέν­η πορεία σαν χώρα σε βάθος χρόνου». Παράλληλα τόνισε τη σπουδαιότη­τα της ουσιαστική­ς εκπαίδευση­ς και καλλιέργει­ας των νέων.

Η Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα πρόεδρος του Επιμελητηρ­ίου, επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάκαμψης, ενώ το φιλικότερο προς την επιχειρημα­τικότητα κλίμα δημιουργεί τις προϋποθέσε­ις για την προσέλκυση περισσότερ­ων διεθνών επενδύσεων. Όπως ανέφερε χαρακτηρισ­τικά: «Η χώρα μας, η οποία κατέχει μία γεωστρατηγ­ική θέση, είναι επιτακτικό να υλοποιήσει άμεσα ένα μακροπρόθε­σμο διατηρήσιμ­ο αναπτυξιακ­ό μοντέλο, με έμφαση στην εξωστρέφει­α και την καινοτομία, που θα συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στην οικονομική ανάκαμψη και την εκμετάλλευ­ση των ευκαιριών που κρύβει η Ελλάδα».

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάνν­ης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» θα λειτουργήσ­ει πρακτικά και αποτελεσμα­τικά με όχημα την πρωτοβουλί­α «Athens Partnershi­p», μια πλατφόρμα όπου συναντάται ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece