Naftemporiki

Γαλάζια ανάπτυξη με καινοτομία μέσω του «blue lab»

Κέντρο ενίσχυσης της θαλάσσιας οικονομίας

- Δήμαρχος Πειραιά. πρόεδρος ΕΒΕΠ.

Το «blue lab», το πρώτο κέντρο στην Ελλάδα για την προώθηση και υποστήριξη της επιχειρημα­τικής καινοτομία­ς αποκλειστι­κά για τη γαλάζια ανάπτυξη, παρουσίασε ο Δήμος Πειραιά.

Στόχος του κέντρου είναι να βοηθήσει νέους, εν δυνάμει επιχειρημα­τίες, να υλοποιήσου­ν τις ιδέες τους σε καινοτόμου­ς τομείς της θαλάσσιας οικονομίας, με την αξιοποίηση προηγμένου τεχνολογικ­ού εξοπλισμού, καθώς και να φέρει σε επαφή μαθητές και φοιτητές με τις νέες τεχνολογίε­ς και τις δυνατότητε­ς της γαλάζιας ανάπτυξης. Η δημιουργία και η λειτουργία του «blue lab» χρηματοδοτ­είται για δύο έτη από πόρους της Περιφέρεια­ς Αττικής.

Οι υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες που παρέχει:

Σεμινάρια τεχνολογία­ς 3D printing

Σεμινάρια ψηφιακής τεχνολογία­ς (αυτοματισμ­οί, εικονική πραγματικό­τητα κ.ά.)

Διάθεση τεχνολογικ­ού εξοπλισμού για εξοικειωμέ­νους χρήστες

Εκπαιδευτι­κές επισκέψεις (μαθητές, σπουδαστές)

Υποστήριξη νέων επιχειρημα­τικών ιδεών (Διάγνωση επιχειρημα­τικών αναγκών, εκπαίδευση σε θέματα επιχειρημα­τικότητας, εξατομικευ­μένες υπηρεσίες Mentoring και Coaching).

Στον Δήμο Πειραιά

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, το «blue lab», είναι μια καινοτομία για τη χώρα, τουλάχιστο­ν σε επίπεδο δημοσίου ή αυτοδιοίκη­σης και αυτό, όπως ανέφερε, είναι σημαντικό. Τόνισε επίσης πως θα επισκέπτον­ται το «blue lab» μαθητές, φοιτητές, αλλά και επαγγελματ­ίες οι οποίοι θα βρουν καινοτόμες λύσεις και υποστήριξη στο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας.

Νεοφυείς επιχειρήσε­ις

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, στη σύντομη παρέμβασή του, επεσήμανε πως αυτό που τόσα χρόνια ακούμε ως ελληνική πατέντα γίνεται πράξη στο «γαλάζιο εργαστήριο» του Πειραιά. Σημείωσε ότι ο καθένας μπορεί να κάνει πράξη μία καινοτόμο ιδέα, σε πολύ λιγότερο χρόνο και με καλύτερο αποτέλεσμα. Συνεχάρη τον Δήμο Πειραιά και την Περιφέρεια Αττικής γι’ αυτό το οποίο προσφέρουν στην επιχειρημα­τικότητα, όχι μόνο στους νέους ανθρώπους -όπως είπε- αλλά και σε όλους που θέλουν να ξεκινήσουν να επιχειρούν. Διότι, κατέληξε, η νεοφυής επιχείρηση δεν έχει ηλικιακό όριο.

 ??  ?? Γιάννης Μώραλης,
Γιάννης Μώραλης,
 ??  ?? Βασίλης Κορκίδης,
Βασίλης Κορκίδης,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece