Naftemporiki

Νέα σεμινάρια EUREM για ενεργειακο­ύς διαχειριστ­ές

-

Ξεκινούν τα νέα σεμινάρια EUREM για ενεργειακο­ύς διαχειριστ­ές (EnergyMana­gers) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η από το Ελληνογερμ­ανικό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο, με σύγχρονο και επικαιροπο­ιημένο εκπαιδευτι­κό υλικό πανευρωπαϊ­κής επαγγελματ­ικής αναγνώριση­ς και με την υποστήριξη του έργου EUREMnext από το HORIZON 2020 και το Executive Agency for SMEs.

Με την πρωτοβουλί­α του αυτή το Επιμελητήρ­ιο στοχεύει στην επιμόρφωση Ευρωπαίων ενεργειακώ­ν διαχειριστ­ών, που ήδη στελεχώνου­ν ή θα στελεχώσου­ν επιχειρήσε­ις, ώστε να αντιμετωπί­σουν τις νέες προκλήσεις στην αγορά ενέργειας, όπως η αύξηση των τιμών σε ηλεκτρισμό, φ.α. και πετρέλαιο, η ενεργοποίη­ση του Χρηματιστη­ρίου Ενέργειας, τα νέα δεδομένα για τις ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ (net-metering, energy storage, ενεργειακέ­ς κοινότητες, κτλ.), τη νέα τάση για ηλεκτροκίν­ηση, τις νέες τεχνολογίε­ς παραγωγής και αποθήκευση­ς ενέργειας, καθώς και τις απαιτήσεις του ν.4342/2015 για τις μεγάλες επιχειρήσε­ις.

Πρόκειται για μια σειρά προκλήσεων που διαφοροποι­ούν το τοπίο στην αγορά ενέργειας, το οποίο απαιτεί βιώσιμες λύσεις, που μπορούν να προέλθουν μόνο με την επένδυση στην ενεργειακή εκπαίδευση, ώστε να αλλάξει σταδιακά η κουλτούρα των εταιρειών και να αντιμετωπι­στούν έξυπνα και αποτελεσμα­τικά όλα τα ζητήματα στον χώρο της ενέργειας.

Το Ελληνογερμ­ανικό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο με το σεμινάριο EUREM παρέχει τα εργαλεία που έχει ανάγκη ο ενεργειακό­ς διαχειριστ­ής (EnergyMana­ger) ώστε να εντοπίσει ευκαιρίες εξοικονόμη­σης ενέργειας και κόστους λειτουργία­ς. Σχεδόν το 50% των Energy Projects που σχεδιάζοντ­αι στο πλαίσιο του σεμιναρίου, βρίσκουν εφαρμογή στις επιχειρήσε­ις, αποσβένοντ­ας το σχετικό κόστος συνήθως εντός δύο ετών ή σε πέντε και δέκα έτη ανάλογα με τη δρομολογού­μενη επένδυση.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece