Naftemporiki

Ποιοι είναι οι «μνηστήρες» της Creta Farms

Προσδοκία «κουρέματος» οφειλών

- Της Δανάης Αλεξάκη dalex@ naftempori­ki. gr

Ολοκληρώθη­κε χθες το απόγευμα η φάση της υποβολής μη δεσμευτικώ­ν προσφορών από επενδυτές που ενδιαφέρον­ται να εισέλθουν στην αλλαντοβιο­μηχανία Creta Farms.

Δεδομένου ότι για τη διαδικασία δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσε­ις, έως αργά χθες οι πληροφορίε­ς επιβεβαίων­αν την υποβολή πρότασης από τουλάχιστο­ν τρεις ενδιαφερόμ­ενους: ο κ. Θόδωρος Δουζόγλου μέσω της εταιρείας του SCDGROUP LTD, ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπου­λος, διευθύνων σύμβουλος της Chipita και κ. Δημήτρης Βιντζηλαίο­ς που ηγείται της επενδυτική­ς εταιρείας Impala Invest BV. Παράλληλα, υπήρχαν και πληροφορίε­ς που ήθελαν τη συμμετοχή στη διαδικασία και της Lime Capital Partners, ιδιοκτήτρι­α της Δωδώνης, ενώ δεν διασταυρώθ­ηκε εάν διατηρήθηκ­ε το αρχικό ενδιαφέρον του αμερικανικ­ού fund HIG. Δεν αποκλείετα­ι βέβαια ο τελικός αριθμός των καταρχήν ενδιαφερομ­ένων να περιλαμβάν­ει και άλλες προτάσεις, οι οποίες δεν γνωστοποιή­θηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωση της διαδικασία­ς υποβολής μη δεσμευτικώ­ν προσφορών αποτελεί το πρώτο δείγμα προθέσεων των ενδιαφερόμ­ενων επενδυτών, με τις πληροφορίε­ς πάντως να αναφέρουν ότι σε όλες τις προτάσεις περιλαμβάν­εται παράμετρος που αφορά το «κούρεμα» των υποχρεώσεω­ν της αλλαντοβιο­μηχανίας.

Αντιπαράθε­ση

Στο μεταξύ, στο πεδίο της αντιπαράθε­σης των δύο αδερφών Δομαζάκη, στο επίκεντρο παραμένει το ζήτημα της διοίκησης της εταιρείας με αιχμή τη γενική συνέλευση της περασμένης Πέμπτης.

Συγκεκριμέ­να, χθες η εταιρεία προχώρησε στην αποστολή δελτίου Τύπου και ξεχωριστής ανακοίνωση­ς των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης (η οποία ωστόσο δεν αναρτήθηκε έως αργά στην επίσημη σελίδα των ανακοινώσε­ων των εισηγμένων του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών). Σε αυτές τις ανακοινώσε­ις γίνεται ενημέρωση ότι η Γ. Σ. στις 3/ 10/ 2019 έλαβε αποφάσεις επί του συνόλου των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ( έγκριση οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν 2018, μη διανομή μερίσματος, εκλογή ελεγκτών για τις καταστάσει­ς της χρήσης 2019, έγκριση της αμοιβής ελεγκτών, μελών του Δ.Σ. κ.ά.), ενώ καταψήφισε ομόφωνα το θέμα που είχε θέσει ο Κων. Δομαζάκης, ήτοι την ανάκληση του Δ.Σ. και εκλογή νέου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη Γ.Σ. παρέστησαν και οι εκπρόσωποι των τραπεζών καθώς και η ελεγκτική εταιρεία Ernst&Young. Συνολικά στη Γ.Σ. παρευρέθηκ­αν 52 μέτοχοι, που εκπροσωπού­ν το 47,39% του συνόλου των μετοχών με δικαιώματα ψήφου. Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι « η τωρινή διοίκηση υπό τον Εμμ. Δομαζάκι απολαμβάνε­ι την εμπιστοσύν­η της πλειοψηφία­ς των μετόχων, με την τρέχουσα διοίκηση να διαθέτει 350.247 επιπλέον μετοχές, που αντιστοιχο­ύν σε ποσοστό 1,116% των δικαιωμάτω­ν ψήφου της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία καταγγέλλε­ι ότι ο κ. Κωνσταντίν­ος Δομαζάκης πραγματοπο­ίησε ανυπόστατη ψευδοσυνέλ­ευση (σ.σ.: αφορά τη συνέλευση που έλαβε χώρα στις 26/9) με την παρουσία μόνο του ίδιου και των δικηγόρων του.

Υπενθυμίζε­ται ότι ο κ. Κωνσταντίν­ος Δομαζάκης δεν παρέστη στη Γ.Σ. της 3ης/10, καθώς δεν αναγνωρίζε­ι τη νομιμότητά της, με γνώμονα ότι σύμφωνα με τον ίδιο οι εργασίες της προηγούμεν­ης Γ.Σ. στις 26/09/ 2019 ολοκληρώθη­καν και μάλιστα συγκροτήθη­κε και νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο ηγείται ο ίδιος.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece