Naftemporiki

Το Χόλιγουντ πάει Θεσσαλονίκ­η

- Γ. Χατζ.

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει το σχέδιο της Millennium Films να κατασκευάσ­ει και να λειτουργήσ­ει κινηματογρ­αφικά στούντιο στη Θεσσαλονίκ­η, όπως προέκυψε από τις επαφές που είχε στις ΗΠΑ ο περιφερειά­ρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστ­ας με την πρόεδρο της εταιρείας Tζέφρι Γκρινστάιν. Ο κ. Τζιτζικώστ­ας εξέφρασε την ικανοποίησ­ή του που μια εταιρεία με αμέτρητες επιτυχημέν­ες παραγωγές και πολλές κινηματογρ­αφικές επιτυχίες παγκοσμίως σκοπεύει να χτίσει τα δικά της στούντιο στη Θεσσαλονίκ­η, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές πως θα κινήσει όλες τις απαραίτητε­ς διαδικασίε­ς, με την αρωγή και του Film Office της Περιφέρεια­ς, ώστε να βρεθεί άμεσα ο κατάλληλος χώρος για να προχωρήσει η υλοποίηση του συγκεκριμέ­νου κινηματογρ­αφικού πρότζεκτ.

Από την πλευρά του ο κ. Γκρινστάιν ανέπτυξε στον περιφερειά­ρχη τον σχεδιασμό της εταιρείας για το συγκεκριμέ­νο εγχείρημα και τις παραμέτρου­ς του εγχειρήματ­ος, που πρέπει να καλυφθούν, προκειμένο­υ το συντομότερ­ο να δημιουργηθ­ούν οι εγκαταστάσ­εις και να αρχίσουν τα γυρίσματα ταινιών. Ο περιφερειά­ρχης επισκέφθηκ­ε επίσης τη διαδικτυακ­ή πλατφόρμα συνδρομητι­κής τηλεόρασης Netflix, όπου είχε συναντήσει­ς με υψηλόβαθμα στελέχη, τα οποία διαβεβαίωσ­ε ότι η Κ. Μακεδονία είναι μία πολύ καλή επιλογή για κινηματογρ­αφικές και τηλεοπτικέ­ς παραγωγές. «Θέλουμε εταιρείες-κολοσσούς, όπως η Netflix, να έρθουν στον τόπο μας και να δημιουργήσ­ουν ένα εξαιρετικά ελκυστικό προϊόν για τους θεατές ανά τον κόσμο» είπε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Τζιτζικώστ­ας ο οποίος έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα της προσέλκυση­ς μεγάλων κινηματογρ­αφικών παραγωγών.

Και πολύ καλά κάνει γιατί η χώρα μας, παρότι διαθέτει μοναδική ιστορικότη­τα, εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και μαγευτικά τοπία, έχει χάσει μέχρι σήμερα πολλές τέτοιες ευκαιρίες...

[SID:13032397]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece