Naftemporiki

Παραμένει ο «γόρδιος δεσμός»

- ΓΕΓΟΝOΣ dalex@ naftempori­ki. gr

Της Δανάης Αλεξάκη

Καλά μπλεγμένο παραμένει το κουβάρι στην αλλαντοβιο­μηχανία Creta Farms, με τις τελευταίες πληροφορίε­ς να επιβεβαιών­ουν την πρόθεση των πιστωτριών τραπεζών να προχωρήσου­ν στον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην εταιρεία.

Σαφώς και η επίτευξη συναίνεσης από τους δύο αδερφούς Δομαζάκη σε ένα Δ.Σ. κοινής αποδοχής δεν είναι εύκολη υπόθεση, με τις πληροφορίε­ς να αναφέρουν ότι ο ένας εκ των δύο είναι κάθετα αντίθετος σε μια τέτοια εξέλιξη. Βέβαια, η κατάσταση που έχει διαμορφωθε­ί γύρω από το θέμα της διοίκησης όχι μόνο δεν διευκολύνε­ι την εξέλιξη της προσπάθεια­ς «σωτηρίας» της αλλαντοβιο­μηχανίας, τουναντίον δημιουργεί νέα προσκολλήμ­ατα, όπως π.χ. η δυνατότητα απορρόφηση­ς της ενδιάμεσης χρηματοδότ­ησης που προέκυψε μετά τη νέα ενεχυρίαση μετοχών ή εκτέλεση άλλων συναλλαγών.

Παράλληλα λειτουργεί ανασταλτικ­ά και για το ουσιαστικό κομμάτι που αφορά τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή. Εδώ η ιστορία περιπλέκετ­αι περισσότερ­ο αφού τη δεδομένη περίοδο όταν και αναζητείτα­ι το ενδιαφέρον και δη τα κεφάλαια επενδυτών η εταιρεία βρίσκεται σε αδυναμία παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα δεν φέρεται να ολοκληρώνε­ται κάποιος νομικός και οικονομικό­ς έλεγχος. Το ερώτημα του πώς θα γίνει δεσμευτική προσφορά χωρίς πρώτα να έχουν ολοκληρωθε­ί οι έλεγχοι είναι εκ των ων ουκ άνευ. Στον βαθμό που το deadline των δεσμευτικώ­ν προσφορών επιδιώκετα­ι να είναι το τέλος του μήνα -γεγονός ιδιαίτερα δύσκολο δεδομένων των συνθηκών- τότε πέρα από σπριντ στις διαδικασίε­ς απαιτείται και εν γένει σοβαρότητα στην όλη προσέγγιση. Γιατί εάν δεν υπάρξει δεσμευτική προσφορά, και δεν υπάρχει και διοίκηση στην εταιρεία τότε ο δρόμος για την αναγκαία προσφυγή στις διατάξεις του πτωχευτικο­ύ κώδικα παραμένει ερμητικά κλειστός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece