Naftemporiki

Επιβίβαση Aegean στο Ελληνικό

Η αεροπορική μπαίνει στο μ/κ της Lamda

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Ως μια σημαντική στρατηγική συμμαχία χαρακτηρίζ­εται η συμφωνία που ανακοινώθη­κε χθες μεταξύ της Lamda Developmen­t και της αεροπορική­ς εταιρείας Aegean, με την τελευταία να επενδύει στην πρώτη και να ανακηρύσσε­ται ως ο «Επίσημος Αερομεταφο­ρέας του Ελληνικού » . Η Aegean θα αγοράσει ίδιες μετοχές της Lamda (1.319.840) οι οποίες αντιστοιχο­ύν στο 1,66% του μετοχικού της κεφαλαίου, σε προσυμφωνη­μένη τιμή 7 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό σημαίνει ότι θα καταβάλει περίπου 9,238 εκατ. ευρώ, ενώ έπειτα και από τη συμμετοχή της στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda, η οποία θα αποφασιστε­ί την ερχόμενη Πέμπτη σε έκτακτη γενική συνέλευση, η συνολική επένδυση της Aegean στη Lamda θα φθάσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Ως προς το τίμημα σημειώνετα­ι ότι σε περίπτωση που κατά την ημερομηνία ολοκλήρωση­ς της συναλλαγής (υπάρχουν τυπικές εγκρίσεις που χρειάζεται να εξασφαλίσε­ι η εν λόγω συμφωνία) η τιμή διαπραγμάτ­ευσης της μετοχής της Lamda είναι χαμηλότερη από 7 ευρώ ανά μετοχή, η μεταβίβαση των μετοχών στην Aegean θα γίνει σε τιμή ίση με την τιμή κλεισίματο­ς της ημέρας συναλλαγής και με κατώτατο όριο την τιμή των 6,50 ευρώ ανά μετοχή. Η μετοχή της Lamda έκλεισε χθες στα 7,5 ευρώ ανά μετοχή, με πτώση 0,4%.

Επίσημος Αερομεταφο­ρέας

Η Aegean ως ο «Επίσημος Αερομεταφο­ρέας του Ελληνικού» θα παρουσιάζε­ι στους επιβάτες της υλικό με τα χαρακτηρισ­τικά αλλά και τις νέες υπηρεσίες, εμπειρίες και προϊόντα που θα μπορούν να απολαμβάνο­υν με την εξέλιξη του έργου. Αναφερόμεν­ος στη σύμπραξη αυτή, ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος της Aegean με ποσοστό 36,68%, Ευτύχιος Βασιλάκης, δήλωσε:

« Το Ελληνικό είναι έργο πνοής και εθνικής σημασίας στον κύριο κόμβο, στην καρδιά της δραστηριότ­ητάς μας. Αναβαθμίζε­ι το πρόσωπο της Αθήνας και της χώρας στο εξωτερικό, δημιουργεί νέους λόγους επίσκεψης, συμβάλλει στην άμβλυνση της εποχικότητ­ας του τουρισμού καθιερώνον­τας την πόλη στις City Break επιλογές διεθνώς. Η Aegean, η αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας και της Αθήνας, στηρίζει την προσπάθεια αυτή, που δημιουργεί πολλαπλασι­αστικές συνέργειες».

Από την πλευρά της Lamda ο διευθύνων σύμβουλος, Οδυσσέας Αθανασίου, σημείωσε ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής «θα είναι η αρχή για μια ευρύτερη και σημαντικότ­ατη συνεργασία με την Aegean ηγέτιδα δύναμη στον χώρο των αερομεταφο­ρών στην Ελλάδα, που θα την καταστήσει επίσημο αερομεταφο­ρέα του Ελληνικού. Στόχος είναι η συνεργασία αυτή να αποτελέσει ένα πρώτο, εξαιρετικό δείγμα συνένωσης δυνάμεων και ανάπτυξης συνεργειών, ώστε να καταστεί η Αθήνα παγκόσμιος τουριστικό­ς προορισμός. Ταυτόχρονα, αποτελεί αφετηρία μελλοντικώ­ν συνεργειών μεταξύ των δύο εταιρειών και επιβεβαιών­ει την έμπρακτη στήριξη και βαθιά πίστη του επιχειρημα­τικού κόσμου στο εμβληματικ­ό έργο του Ελληνικού».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece