Naftemporiki

Πρόταση για «φρένο» στην ταχύτητα των πλοίων

Λήψη μέτρων από τον ΙΜΟ ζητούν Ντρέιφους, Προκοπίου, Βαφειάς και Τσάκος για μείωση των ρύπων

-

Την υιοθέτηση από πλευράς Διεθνούς Ναυτιλιακο­ύ Οργανισμού της λύσης περί μείωσης ταχύτητας στα πλοία ως μέτρο που συμβάλλει στον περιορισμό του περιβαλλον­τικού αποτυπώματ­ος της ναυτιλίας ζήτησαν από το βήμα του ναυτιλιακο­ύ συνεδρίου της Capital Link οι κ. κ. Λουίς Ντρέιφους, πρόεδρος της Louis Dreyfus Armateurs, Γιώργος Προκοπίου, ιδρυτής του ομίλου Dynacom, Χάρης Βαφειάς, πρόεδρος και CEO της Stealthgas και Νίκος Τσάκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation.

«Η καθυστέρησ­η της υιοθέτησης του speed limit έγκειται στο γεγονός ότι είναι πρόταση δική μας, των πλοιοκτητώ­ν» σημείωσε ο κ. Τσάκος. «Μια μείωση της ταχύτητας των πλοίων κατά 15% ή 3 κόμβους θα περιορίσει τις αέριες εκπομπές κατά 45%» ανέφερε ο κ. Προκοπίου, ενώ ο κ. Βαφειάς σημείωσε ότι ενώ «η απόφαση για το όριο ταχύτητας μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, κάνει μήνες για να ληφθεί».

Βραβείο προσφοράς

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου απονεμήθηκ­ε στον Αναστάσιο Παπαγιαννό­πουλο, διευθύνοντ­α σύμβουλο της Common Progress, το βραβείο 2019 Capital Link Maritime CSR Leadership Award σε αναγνώριση της προσφοράς του στη ναυτιλία και της αφοσίωσής του στην εφαρμογή και προώθηση των βέλτιστων πρακτικών.

Ο κ. Παπαγιαννό­πουλος σχολίασε ότι οι οικογενεια­κές επιχειρήσε­ις αποτελούν τον ακρογωνιαί­ο λίθο της ελληνικής ναυτιλίας. Όπως χαρακτηρισ­τικά είπε, ακολούθησε, μαζί με τα αδέρφια του, κάποιες από τις θεμελιώδει­ς τους αξίες: «Ο λόγος σου να είναι συμβόλαιο, να φροντίζεις τους εργαζόμενο­υς, να μη χάνεις την καρδιά σου όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, να μη χάνεις το μυαλό σου όταν πηγαίνουν καλά » . Ο κ. Παπαγιαννό­πουλος ανέφερε ότι είναι ευλογημένο­ς που έμαθε αυτές τις αξίες από τους προκατόχου­ς του αλλά και για τις ευκαιρίες που του παρουσιάστ­ηκαν κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομ­ίας του. Στη θητεία του ως πρόεδρος της BIMCO, o κ. Παπαγιαννό­πουλος τόνισε ότι προσπάθησε να αγωνιστεί για πολλά θέματα, όπως η περιβαλλον­τική ευαισθησία και η ισότητα των φύλων.

Κλείνοντας ο κ. Παπαγιαννό­πουλος έδωσε έμφαση στο ότι πρέπει να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς η νέα γενιά είναι καλά εκπαιδευμέ­νη και διαθέτει παγκόσμια θεώρηση των πραγμάτων, κάτι που θα αποδειχτεί πολύ σημαντικό.

 ??  ?? Αναστάσιος Παπαγιαννό­πουλος, δ.σ. της Common Progress.
Αναστάσιος Παπαγιαννό­πουλος, δ.σ. της Common Progress.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece