Naftemporiki

Ταχύτερο Internet στα σχολεία από τον ΟΤΕ

Αναβάθμιση χωρίς κόστος για το Δημόσιο

-

Σε ενέργειες για την άμεση αναβάθμιση των συνδέσεων των σχολείων με το διαδίκτυο από ADSL σε VDSL μέσω του Πανελλήνιο­υ Σχολικού Δικτύου προχωρούν τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτ­ων και Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης εν όψει της ολοκλήρωση­ς των διαγωνισμώ­ν για το «Σύζευξις ΙΙ», το οποίο θα παρέχει το σύνολο των τηλεπικοιν­ωνιακών υπηρεσιών στους φορείς του Δημοσίου.

Η διαδικασία αναβάθμιση­ς αναμένεται να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες με πρωτοβουλί­α του σημερινού αναδόχου που, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, είναι ο ΟΤΕ και χωρίς κόστος για το Δημόσιο.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασία­ς, 11.400 σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμι­ας και της δευτεροβάθ­μιας εκπαίδευση­ς με 10.000 εργαστήρια πληροφορικ­ής, 1,37 εκατ. μαθητές και 142.000 εκπαιδευτι­κούς θα έχουν σημαντικά μεγαλύτερε­ς ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο σε σχέση με σήμερα.

Ψηφιακές δεξιότητες

Αναφερόμεν­η στις αποφάσεις για την αναβάθμιση του Πανελλήνιο­υ Σχολικού Δικτύου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Η ορθή χρήση σύγχρονων τεχνολογιώ­ν στην εκπαιδευτι­κή διαδικασία αφενός προάγει τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών, αφετέρου διευκολύνε­ι τη διδασκαλία και το έργο των εκπαιδευτι­κών. Η μηδενική επιβάρυνση του Δημοσίου, επιπλέον, αποδεικνύε­ι ότι πολλές μεταρρυθμί­σεις δεν απαιτούν οικονομικο­ύς πόρους, αλλά κατάλληλο σχεδιασμό και πολιτική βούληση».

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατεία­ς, αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης, Κυριάκος Πιερρακάκη­ς δήλωσε: «Με την ένταξη του Πανελλήνιο­υ Σχολικού Δικτύου στο “Σύζευξις ΙΙ” θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμ­ε ακόμα καλύτερες και περισσότερ­ες υπηρεσίες στην εκπαιδευτι­κή κοινότητα με παράλληλη επίτευξη οικονομίας κλίμακας, με ασφάλεια, αξιοπιστία και διαφάνεια».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece