Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Με απώλειες άρχισε η νέα εβδομάδα για τα συμβόλαια ακατέργαστ­ης ζάχαρης μετά το ανοδικό ράλι της προηγούμεν­ης εβδομάδας, με τους παραγωγούς να επιδίδοντα­ι σε μεγάλο όγκο πωλήσεων, θέλοντας να εκμεταλλευ­τούν τις υψηλές τιμές του εμπορεύματ­ος, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και τα προθεσμιακ­ά του καφέ.

Η ζάχαρη

Τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης υποχώρησαν 1,6% ή 0,21 σεντ, στα 12,55 σεντ η λίβρα. Την προηγούμεν­η εβδομάδα η τιμή τους κατέγραψε κέρδη άνω του 10%, εν μέσω ενός κύματος κάλυψης short θέσεων από κερδοσκόπο­υς και κερδοσκοπι­κά funds κατά 55.056 συμβόλαια την εβδομάδα που ολοκληρώθη­κε την 1η Οκτωβρίου. Πιο ήπιες απώλειες σημείωσαν τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 339,90 δολ., έχοντας απολέσει 1,6% της αξίας τους ή 5,60 δολ.

Ο καφές

Την ίδια ώρα συνεχίστηκ­ε η καθοδική πορεία για τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα, σημειώνοντ­ας πτώση 2,2% ή 2,20 σεντ, στα 96,80 σεντ η λίβρα. Οι μετέχοντες στην αγορά διατηρούν αμυντική στάση εν μέσω προσδοκιών για μία μεγάλη παραγωγή για δεύτερη διαδοχική χρονιά και τις προοπτικές για πλεονασματ­ικά αποθέματα. Παρόμοια η εικόνα και στην αγορά της ποικιλίας ρομπούστα, με τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά να ολοκληρώνο­υν τη συνεδρίαση έχοντας διολισθήσε­ι κατά 3,1% ή 41 δολ., στα 1.251 δολ. ο τόνος.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Ν. Υόρκης, τέλος, τα προθεσμιακ­ά του κακάο κινήθηκαν χαμηλότερα κατά 2,1% ή 51 δολ., στα 2.424 δολ. ο τόνος, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου κατέγραψαν απώλειες της τάξης του 1,3% ή 25 λίρες, στις 1.873 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece