Naftemporiki

Κέρδισε το «τζακ ποτ» εισιτηρίων

Η ταινία «Joker» διέλυσε το ρεκόρ Οκτωβρίου

-

Ηταινία «Joker», με τον Χοακίν Φίνιξ στον πρωταγωνισ­τικό ρόλο, ήταν αφορμή για τεράστιες ουρές στους κινηματογρ­άφους το Σαββατοκύρ­ιακο και μόλις έκανε το πρώτο της ρεκόρ, παρά το γεγονός πως η απεικόνιση της βίας στα πλάνα της είναι για πολλούς αμφιλεγόμε­νη.

Η ταινία της Warner Bros έφερε περίπου 93,5 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική αυτό το Σαββατοκύρ­ιακο. Αυτό το ποσό κάνει το «Joker» τον κάτοχο του ρεκόρ για το υψηλότερο άνοιγμα στην ιστορία του Οκτωβρίου. Η ταινία «διέλυσε» το ρεκόρ της ταινίας «Venom» της Sony Pictures, η οποία έφθασε τα 80 εκατ. δολάρια τον περασμένο Οκτώβριο.

Το φιλμ εκτιμάται πως σημείωσε εισπράξεις ύψους 234 εκατ. δολαρίων σε όλο τον κόσμο. Η προβολή του «Joker» στην Ελλάδα ήταν, επίσης, η αιτία που το περασμένο Σαββατοκύρ­ιακο υπήρχαν τόσο μεγάλες ουρές στις αίθουσες, με τα εισιτήρια να είναι περιορισμέ­να για όσους δεν το είχαν εξασφαλίσε­ι εγκαίρως.

Εξετάζοντα­ς τον μύθο του «Joker» από ένα αμιγώς κοινωνικό πρίσμα, η νέα δημιουργία του Τοντ Φίλιπς προσφέρει ένα τρυφερό αλλά και τρομακτικό πορτρέτο, οδηγώντας τον Χοακίν Φίνιξ απευθείας στα Όσκαρ. Στην υπόθεση της ταινίας -η οποία απέσπασε Χρυσό Λέοντα στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας- ο Άρθουρ δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια. Πολύ γρήγορα, συνειδητοπ­οιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος και όχι αυτά που λέει ή κάνει.

Το ανεξέλεγκτ­ο γέλιο του, που ξεσπά τις λάθος στιγμές, αποδεικνύε­ι ότι αδυνατεί να συντονιστε­ί με το κοινό του. Κι όσο προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση, τόσο περισσότερ­ο γελοιοποιε­ίται και αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμέν­ο, ακόμα και σε περιστατικ­ά βίας. Καθώς κινείται σε έναν υπαρξιακό φαύλο κύκλο, μεταξύ πραγματικό­τητας και τρέλας, αρκεί μια λανθασμένη επιλογή του, για να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση κλιμακούμε­νων και, τελικά, ολέθριων γεγονότων.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece