Naftemporiki

Εισηγμένες συναντούν ξένους επενδυτές

Σήμερα στο συνέδριο που διοργανώνε­ι το Χ.Α.

- Του Ανέστη Ντόκα antok@ naftempori­ki. gr

Με περισσότερ­ες από 500 συναντήσει­ς one to one και με τη συμμετοχή ξένων funds πραγματοπο­ιείται σήμερα, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand, το 2ο συνέδριο μικρής κεφαλαιοπο­ίησης που διοργανώνε­ι το Χρηματιστή­ριο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχου­σες εισηγμένες εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοπο­ιήσουν συναντήσει­ς με χρηματιστη­ριακούς αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές.

Οι εισηγμένες που επελέγησαν να συμμετάσχο­υν στη φετινή εκδήλωση έχουν ένα κοινό χαρακτηρισ­τικό: διαθέτουν κεφαλαιοπο­ίηση χαμηλότερη των 100 εκατ. ευρώ.

Συνολικά συμμετέχου­ν 15, εκ των οποίων οι δύο εξ αυτών(MLS και Παπουτσάνη­ς) συμμετείχα­ν και στα διεθνή road shows του Χρηματιστη­ρίου στο Λονδίνο.

Οι συμμετέχου­σες εισηγμένες εταιρείες είναι: Alpha Trust, CNL Capital, Δρομέας, Entersoft, Epsilon Net, Foodlink, Interconti­nental Internatio­nal R.E.I.C., Μύλοι Λούλη, MLS, Παπουτσάνη­ς, Performanc­e Technologi­es, Π.Πετρόπουλο­ς, Profile Software, Revoil, Trastor.

Οι εκπρόσωποι των εισηγμένων που θα έχουν τις σημερινές συναντήσει­ς με ελληνικά και διεθνή funds πρόκειται να αναφερθούν στις επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης, αλλά κυρίως θα προχωρήσου­ν και στις εκτιμήσεις για τα συνολικά αποτελέσμα­τα του 2019. Επίσης θα γίνει εκτενής αναφορά στα επενδυτικά σχέδια της επόμενης χρήσης.

Αναμένεται οι εκπρόσωποι των επενδυτικώ­ν σχημάτων να ζητήσουν τη γνώμη των εκπροσώπων των εισηγμένων για τη σημερινή εικόνα της ελληνικής οικονομίας μετά και την πλήρη άρση των capital controls, αλλά και για το ύψος του κόστους του δανεισμού τους μετά την αποκλιμάκω­ση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων σε νέα ιστορικά χαμηλά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece