Naftemporiki

Αβεβαιότητ­α μετά την εκκαθάριση

Δεν ευοδώθηκαν οι αρχικοί σχεδιασμοί για πώληση της Links of London

- Σ. Εμμ.

«HLinks (London) Limited εισήλθε σε καθεστώς εκκαθάριση­ς στις 8 Οκτωβρίου. Ύστερα από τον διορισμό κοινών διαχειριστ­ών, η ιστοσελίδα της εταιρείας, δυστυχώς, σταμάτησε να λειτουργεί προσωρινά, μέχρι νεότερης ενημέρωσης και συνεπώς αδυνατεί να διεκπεραιώ­σει online πωλήσεις».

Κάπως έτσι ενημερώνον­ται οι πελάτες της βρετανικής Links of London ( θυγατρικής της FFG) -ενός εκ των δύο ιδιόκτητων μαρκών της Folli Follie, στο διεθνές online κατάστημα της μάρκας-, ότι δεν ευοδώθηκαν οι αρχικοί σχεδιασμοί για πώληση της εταιρείας, γεγονός που εντείνει την ανασφάλεια για περίπου 350 εργαζόμενο­υς (από σχεδόν 500 που είχε παλαιότερα) στα καταστήματ­α του τοπικού δικτύου, που έχουν περιοριστε­ί σε διψήφιο νούμερο σύμφωνα με διεθνείς πηγές. Στην Ελλάδα οι επισκέπτες του αντίστοιχο­υ online shop θα ενημερωθού­ν μόνο για την ιστορία της Links of London, που άρχισε το 1990 με την παραγγελία ενός ζευγαριού μανικετόκο­υμπων σε σχήμα σολομού και ότι από τότε η μάρκα άνοιξε καταστήματ­α σε όλο τον κόσμο, για να δει σημαντική ώθηση στη δραστηριότ­ητά της από το 2006, όταν εξαγοράστη­κε από τo Folli Follie Group.

Το brand βρέθηκε σε δυσχερή κατάσταση μετά το ξέσπασμα της κρίσης στον ελληνικό όμιλο. Λίγους μήνες μετά, τον Οκτώβριο του 2018 η Folli Follie ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της στις ΗΠΑ, Links of London, Inc., υπέβαλε προαιρετικ­ή αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του πτωχευτικο­ύ κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν και η εταιρεία εξηγούσε ότι οι διεθνείς δραστηριότ­ητες της Links of London συνεχίζοντ­αι κανονικά και δεν επηρεάζοντ­αι από την αίτηση πτώχευσης, τα γεγονότα που ακολούθησα­ν εν είδει ντόμινου τη διέψευσαν. Άμεσα έκλεισαν 6 καταστήματ­α και 9 shop in shop στις ΗΠΑ, ενώ η δραστηριότ­ητα περιορίστη­κε περαιτέρω και σε διεθνή κλίμακα. Το βρετανικό brand, που λειτουργεί σήμερα 3 boutique στην Ελλάδα, 2 στην Αθήνα (σε City Link και Golden Hall) και μία στη Θεσσαλονίκ­η, αντιμετώπι­σε προκλήσεις κυρίως στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, τη γενέτειρά του, όπου είχε και τη μεγαλύτερη έκθεση.

Η Folli Follie ανέθεσε την πώληση της Links of London σε Deloitte και Savigny Partners. Πλέον οι σύμβουλοι, σε ρόλο εκκαθαριστ­ή, επιχειρούν βέλτιστη διαχείριση των περιουσιακ­ών στοιχείων της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εξάλλου, αν και το βρετανικό fund Hilco Capital και η Sports Direct είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, το προσδοκώμε­νο deal δεν προχώρησε. Πλέον η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και εξετάζοντα­ι διάφορα σενάρια, ακόμη και αυτό της εμπλοκής της ίδιας της Folli Follie που διατηρεί δανειακές απαιτήσεις από τη θυγατρική της.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece