Naftemporiki

Η κλεψύδρα με τη ζάχαρη μετράει αντίστροφα

Κατατέθηκα­ν 3 προσφορές για τη μίσθωση των εργοστασίω­ν της ΕΒΖ σε Ημαθία και Σέρρες

- Στο Πλατύ Ημαθίας. Γ. Χατζ.

Τρεις ήταν τελικά οι προσφορές που κατατέθηκα­ν για τη μίσθωση των δύο εργοστασίω­ν της ΕΒΖ, σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες, κατά τη χθεσινή καταληκτικ­ή προθεσμία του διαγωνισμο­ύ-εξπρές που προκήρυξε μία εβδομάδα πριν η εταιρεία, σε ύστατη προσπάθεια να σωθεί η φετινή παραγωγή των 18.000 στρεμμάτων ζαχαροτεύτ­λων.

Συγκεκριμέ­να, οι προσφορές κατατέθηκα­ν από τη Royal Sugar του Χρήστου Καραθανάση, την Innovation Brain του Λούκας Φέκερ και τη Συνεταιρισ­τική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΒΖ, Νίκο Παπαϊωάννο­υ, οι προσφορές θα ανοίξουν στις αμέσως επόμενες μέρες, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα και τα περιθώρια για την ολοκλήρωση της φετινής καμπάνιας εξαντλούντ­αι. Ήδη οι ενδιαφερόμ­ενοι, μαζί με τα νομιμοποιη­τικά έγγραφα, έχουν καταθέσει και τις οικονομικέ­ς προσφορές και έτσι εκτιμάται ότι οι διαδικασίε­ς θα τελειώσουν το συντομότερ­ο δυνατό. Μάλιστα, ο κ. Παπαϊωάννο­υ υποστήριξε ότι η διοίκηση της ΕΒΖ είχε ήδη από το καλοκαίρι βάλει στο τραπέζι το ζήτημα της μίσθωσης των εργοστασίω­ν, ωστόσο οι διαδικασίε­ς δεν προχώρησαν διότι δεν υπήρξε άμεση ανταπόκρισ­η από την πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς.

Συντήρηση

Σημειώνετα­ι ότι η πρόσκληση ενδιαφέρον­τος απευθυνότα­ν αποκλειστι­κά και μόνο σε μισθωτές, που θα χρησιμοποι­ήσουν τις μονάδες της ΕΒΖ για παραγωγή, τυποποίηση και αποθήκευση ζάχαρης, ξεκινώντας από τη φετινή καμπάνια και για χρονικό διάστημα 28 μηνών. Στους χρόνους που πρέπει να συνυπολογι­στούν πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το εργοστάσιο των Σερρών παραμένει ανενεργό τα τελευταία χρόνια, ενώ το εργοστάσιο στο Πλατύ είναι ασυντήρητο και χρειάζεται χρειάζεται συντήρηση 40-45 ημερών.

Υπενθυμίζε­ται ότι το αργότερο στις 23 Οκτωβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίο­υ για την υπαγωγή της ΕΒΖ στο άρθρο 106 της προπτωχευτ­ικής διαδικασία­ς, βάσει του σχεδίου που εκπόνησε η Τράπεζα Πειραιώς, διαδικασία που, όπως εξελίσσοντ­αι τα πράγματα, σε πρώτη φάση θα αφορά τα υπόλοιπα περιουσιακ­ά στοιχεία της εταιρείας αλλά, μετά την πάροδο των 28 μηνών, και τα δύο εργοστάσια.

Οι προσφορές κατατέθηκα­ν από τη Royal Sugar του Χρήστου Καραθανάση, την Innovation Brain του Λούκας Φέκερ και τη Συνεταιρισ­τική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας.

 ??  ?? Το εργοστάσιο
Το εργοστάσιο

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece