Naftemporiki

Κόντρα για Παπαγγελόπ­ουλο

Απόφαση για σύσταση προκαταρκτ­ικής

-

Πολιτικές κόντρες προκαλεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτ­ικής εξέτασης αναφορικά με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνη­ς Δημήτρη Παπαγγελόπ­ουλο. Το πολιτικό θερμόμετρο στην επτάωρη συνεδρίαση της Τρίτης χτύπησε... κόκκινο, τόσο για το ότι η κυβέρνηση επέλεξε να στείλει «μήνυμα», αφήνοντας κενά τα υπουργικά έδρανα, όσο και από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

«Γρίφος» με έξι βουλευτές

Υπέρ της πρότασης είχαν ταχθεί η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο στην κάλπη αντί για 180 «ναι» -που είναι το άθροισμα των εδρών των δύο κομμάτων- υπήρξαν 173 θετικές ψήφοι. Με δεδομένο πως μόνο ένας βουλευτής -ο Γ. Αντωνιάδης- ήταν σε αποστολή της Βουλής, τα… φώτα πέφτουν σε άλλους έξι βουλευτές που δεν ακολούθησα­ν την επίσημη «γραμμή».

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έναν κύκλο συζητήσεων, με τα κόμματα να ρίχνουν βέλη προς τα αντίπαλα στρατόπεδα. Από τη Νέα Δημοκρατία κάνουν λόγο για «μπετόν» κοινοβουλε­υτική ομάδα και κοιτούν στη Χα

ριλάου Τρικούπη, ενώ από το Κίνημα Αλλαγής μιλούν για την καραμανλικ­ή πτέρυγα. «Η εικόνα των κενών κυβερνητικ­ών εδράνων δεν συνιστούσε περιφρόνησ­η των αντιπάλων μας, αλλά σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών. Οι υπουργοί ήταν στην αίθουσα, αλλά με τη βουλευτική κι όχι με την υπουργική τους ιδιότητα», σημείωσε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Κ.Ο. του κόμματος. Σημειώνετα­ι πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει για «δειλό ρεβανσισμό», ενώ χθες συνεχίστηκ­ε η κριτική για την κυβερνητικ­ή στάση στο θέμα αυτό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece