Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τα συμβόλαια ακατέργαστ­ης ζάχαρης κινήθηκαν πτωτικά χθες, με την αγορά να κάνει διάλειμμα μετά το πρόσφατο ανοδικό ράλι, ενώ η ποικιλία καφέ ρομπούστα κατρακύλησ­ε σε χαμηλό 9 χρόνων.

Η ζάχαρη

Τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης υποχώρησαν 0,6% ήτοι 0,07 σεντ, στα 12,39 σεντ η λίβρα, με τους παραγωγούς και τους εμπόρους να επιδίδοντα­ι σε μαζικές πωλήσεις μετά το πρόσφατο ανοδικό ράλι. Οι μύλοι στη νότια και κεντρική Βραζιλία αύξησαν την επεξεργασί­α και την παραγωγή ζάχαρης κατά το 2ο μισό του Σεπτεμβρίο­υ, καθώς ο ξηρότερος του αναμενομέν­ου καιρός επιτάχυνε τη διαδικασία συγκομιδής των καλλιεργει­ών. Αντίθετα ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 342,80 δολάρια ο τόνος, έχοντας προσθέσει 0,4% ή 1,20 δολάρια.

Ο καφές

Έντονες πιέσεις δέχθηκαν τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ποικιλίας καφέ ρομπούστα, με την τιμή να βουλιάζει σε χαμηλό 9 χρόνων στα 1.250 δολάρια ο τόνος, πριν ανακάμψουν μερικώς και κλείσουν στα 1.260 δολάρια, κινούμενα χαμηλότερα 0,1% ήτοι 2 δολάρια. Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσα­ν τη συνεδρίαση και τα αντίστοιχα συμβόλαια της ποικιλίας καφέ αράμπικα, οπισθοχωρώ­ντας 0,4% ή 0,40 σεντ. Η αγορά παραμένει υπό καθεστώς πίεσης εν μέσω προσδοκιών για πλεονασματ­ικά αποθέματα και την τρέχουσα περίοδο, μετά από δύο καλλιεργητ­ικές περιόδους με πλεόνασμα.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του κακάο κατέγραφαν απώλειες 1,6% ήτοι 40 δολάρια, στα 2.408 δολάρια ο τόνος, ενώ στο Λονδίνο αποδυναμώθ­ηκαν 0,2% ή 20 λίρες, στις 1.870 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece