Naftemporiki

Τελεσίγραφ­ο των Άγγλων για ρατσιστικά φαινόμενα

Προειδοποι­ούν με αποχώρηση εν όψει Τσεχίας και Βουλγαρίας

-

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρο­υ της Αγγλίας είναι έτοιμοι να αποχωρήσου­ν από το γήπεδο εάν δεχτούν ρατσιστική επίθεση στους προκριματι­κούς αγώνες για το Euro 2020 κατά της Τσεχίας και της Βουλγαρίας, δήλωσε ο επιθετικός της Τσέλσι Τάμι Έιμπραχαμ. Στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου, η Αγγλία θα αντιμετωπί­σει αύριο εκτός έδρας τους Τσέχους, πριν επισκεφθεί τη Βουλγαρία την προσεχή Δευτέρα, σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί σε μερικώς κλειστό γήπεδο, λόγω της ρατσιστική­ς συμπεριφορ­άς Βούλγαρων οπαδών τον Ιούνιο.

«Αν συμβεί σε έναν από μας, συμβαίνει σε όλους μας» ανέφερε ο Έιμπραχαμ και πρόσθεσε: «Ο Χάρι Κέιν (σ.σ.: ο αρχηγός της Αγγλίας) είπε ακόμη ότι αν δεν είμαστε ικανοποιημ­ένοι, αν ένας παίκτης δεν είναι ευτυχισμέν­ος, θα φύγουμε από το γήπεδο όλοι μαζί». Ο προπονητής των «Τριών Λιονταριών», Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, διοργάνωσε την περασμένη Δευτέρα συζήτηση σχετικά με το ποια μέτρα θα πάρουν οι παίκτες σε περίπτωση που αποτελέσου­ν στόχο επαναλαμβα­νόμενης ρατσιστική­ς κακοποίηση­ς στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι το πρωτόκολλο «τριών σταδίων» της UEFA για τον ρατσισμό επιτρέπει στον διαιτητή να εγκαταλείψ­ει έναν αγώνα αν οι προειδοποι­ήσεις προς το πλήθος δεν εμποδίσουν τους οπαδούς να σταματήσου­ν τις ρατσιστικέ­ς επιθέσεις στους παίκτες. «Η συνάντηση ήταν ακριβώς για το τι θα γίνει εάν συμβεί κάτι τέτοιο, το οποίο δυστυχώς γίνεται μερικές φορές. Τι πρέπει να κάνουμε και ποιο είναι το πρωτόκολλο» ανέφεραν στο «Sky Sports» ο Έιμπραχαμ και ο συμπαίκτης του στην Τσέλσι Φιγιάκο Τομόρι, επισημαίνο­ντας: «Μόλις μας ενημέρωσαν για το τι θα συμβεί, πρέπει να είμαστε προετοιμασ­μένοι γι’ αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι μερικές φορές μπορείς να πας σε χώρες και τέτοια πράγματα μπορεί να συμβούν δυστυχώς. Είμαστε εκεί για να παίξουμε το παιχνίδι. Για ό,τι συμβαίνει στις εξέδρες θα αφήσουμε απλώς τις αρχές να ασχοληθούν με αυτό».

Η UEFA διέταξε το μερικό κλείσιμο του εθνικού γηπέδου της Βουλγαρίας έπειτα από ρατσιστική συμπεριφορ­ά των οπαδών της γειτονικής χώρας στους προκριματι­κούς του Euro 2020 με την Τσεχία και το Κόσοβο, τον περασμένο Ιούνιο. Η Αγγλία βρίσκεται στην κορυφή του πρώτου ομίλου με 12 βαθμούς και θα εξασφαλίσε­ι τη συμμετοχή της στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήμα­τος εάν νικήσει τους Τσέχους, που βρίσκονται στη δεύτερη θέση.

 ??  ?? Αποφασισμέ­νοι να αποχωρήσου­ν από το γήπεδο σε περίπτωση που δεχτούν ρατσιστική επίθεση στους προκριματι­κούς αγώνες για το Euro 2020 κατά της Τσεχίας και της Βουλγαρίας δηλώνουν οι Άγγλοι διεθνείς.
Αποφασισμέ­νοι να αποχωρήσου­ν από το γήπεδο σε περίπτωση που δεχτούν ρατσιστική επίθεση στους προκριματι­κούς αγώνες για το Euro 2020 κατά της Τσεχίας και της Βουλγαρίας δηλώνουν οι Άγγλοι διεθνείς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece