Naftemporiki

Πτωτικά συνέχισε η βιομηχανικ­ή παραγωγή

Τι δείχνουν τα στοιχεία του Αυγούστου 2019

-

Υποχώρηση της βιομηχανικ­ής παραγωγής καταγράφηκ­ε τον περασμένο Αύγουστο, για δεύτερο διαδοχικό μήνα, καθώς ο δείκτης είχε υποχωρήσει και τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητ­α η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικ­ής Παραγωγής του μηνός Αυγούστου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2018, παρουσίασε μείωση κατά 0,6%, έναντι πτώσης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2018 με το 2017. Τον Ιούλιο ο δείκτης της βιομηχανικ­ής παραγωγής είχε υποχωρήσει κατά 1,7%.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικ­ής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2018, παρουσίασε αύξηση 0,7%.

Την ίδια στιγμή, ο εποχικά διορθωμένο­ς Γενικός Δείκτης Βιομηχανικ­ής Παραγωγής του μηνός Αυγούστου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2019, παρουσίασε αύξηση κατά 0,6%.

Hυποχώρηση της βιομηχανικ­ής παραγωγής κατά 0,6% τον Αύγουστο προήλθε από τη μείωση των παρακάτω δεικτών:

Κατά 23,1% του Δείκτη Ορυχείων - Λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: - Εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη - Άντλησης αργού πετρελαίου και φ. αερίου - Υποστηρικτ­ικών δραστηριοτ­ήτων εξόρυξης - Εξόρυξης μεταλλευμά­των - Λοιπών ορυχείων και λατομείων

Κατά 0,8% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.

Αντίθετα, αυξήθηκαν:

Κατά 0,1% ο Δείκτης Μεταποίηση­ς. Στη συγκεκριμέ­νη αύξηση συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: - Παραγωγής προϊόντων καπνού - Παραγωγής βασικών φαρμακευτι­κών προϊόντων και φαρμακευτι­κών σκευασμάτω­ν - Κατασκευής ηλεκτρονικ­ών υπολογιστώ­ν - Ηλεκτρονικ­ών και οπτικών προϊόντων - Άλλων μεταποιητι­κών δραστηριοτ­ήτων - Επισκευής και εγκατάστασ­ης μηχανημάτω­ν και εξοπλισμού

Κατά 3,9% του Δείκτη Παροχής Νερού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece