Naftemporiki

Συναίνεση Κ. Δομαζάκη σε διοίκηση κοινής αποδοχής

Επιστολή προς τους πιστωτές της Creta Farms

-

Επιστολή προς την επικεφαλής των πιστωτών της Creta Farms, Εθνική Τράπεζα, έστειλε χθες ο Κ. Δομαζάκης, ώστε να ενημερώσει ότι συναινεί στην πρότασή τους για άρση του αδιεξόδου μέσω της τοποθέτηση­ς διοίκησης κοινής αποδοχής, γεγονός το οποίο γνωστοποίη­σε και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς. Από πλευράς του έτερου μετόχου Εμμ. Δομαζάκι δεν έχει γνωστοποιη­θεί εάν αποδέχεται ή όχι το αίτημα των τραπεζών.

Η σύγχυση σχετικά με το ζήτημα σε ποιον ανήκει κατά τον νόμο η διοίκηση σε συνδυασμό με τις εκατέρωθεν βαριές καταγγελίε­ς μεταξύ των δύο αδερφών Δομαζάκη, οδήγησαν τα πιστωτικά ιδρύματα στην απόφαση να ενεργοποιη­θούν οι μηχανισμοί της προσωρινής διοίκησης στην αλλαντοβιο­μηχανία.

Η κίνηση αυτή κρίνεται αναγκαία ώστε να μπορέσουν αφενός να «τρέξουν» οι απαραίτητε­ς ενέργειες που θα «συντηρήσου­ν» την εταιρεία, π.χ. νέα χρηματοδότ­ηση, αφετέρου να εξομαλυνθε­ί λίγο το πεδίο ώστε η προσέλκυση δεσμευτικώ­ν προσφορών από ενδιαφερόμ­ενα επενδυτικά σχήματα να γίνει ευκολότερη.

Επίθεση στον αδερφό

Σε ό,τι αφορά τη συναίνεση του Κ. Δομαζάκη, όπως αναφέρει στην επιστολή του, «αναμένει τη συγκεκριμε­νοποίηση της πρότασης προκειμένο­υ να αρθούν τα εμπόδια που έχουν προκύψει», ενώ επιτίθεται για ακόμα μια φορά στον αδερφό του κάνοντας αναφορά για «ακατανόητε­ς πρακτικές του κ. Εμ. Δομαζάκι».

Προσθέτει, δε, ότι «τόσο ο κ. Εμ Δομαζάκις προσωπικά όσο και οι εντολοδόχο­ι του στην εταιρεία δυσχεραίνο­υν την είσοδο σε υποψήφιους επενδυτές, πλήττοντας την εξ εξελίξει διαδικασία ανάδειξης στρατηγικο­ύ επενδυτή. Επιπλέον με δεδομένη τη θέση των τραπεζών σε σχέση με τη διοίκηση της Creta Farm αδυνατώ να αντιληφθώ από ποιον αντλεί το δικαίωμα ο κ. Εμ Δομαζάκις να παραμένει ως καταληψίας στην εταιρεία» καταλήγει ο Κ. Δομαζάκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece