Naftemporiki

Μεγάλες ευκαιρίες για τα small caps

Με επιτυχία το 2ο συνέδριο του Χ.A.

-

Με επιτυχία ολοκληρώθη­κε χθες το 2ο ΑTHEX Small Cap Conference που διοργάνωσε ο Όμιλος Χρηματιστη­ρίου Αθηνών για τις μετοχές χαμηλής κεφαλαιοπο­ίησης με χρηματιστη­ριακή αξία έως 100 εκατ. ευρώ.

Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ομίλου για την ενίσχυση της προβολής των εισηγμένων εταιρειών στην επενδυτική κοινότητα, την αύξηση της κάλυψής τους από τους χρηματιστη­ριακούς αναλυτές, αλλά και τη βελτίωση της ρευστότητα­ς των μετοχών τους. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, υψηλόβαθμο­ι εκπρόσωποι 16 εισηγμένων εταιρειών είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσο­υν σε Έλληνες και ξένους διαχειριστ­ές κεφαλαίων και αναλυτές το προφίλ, αλλά και τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσε­ών. Το ενδιαφέρον που κατεγράφη φέτος ήταν αυξημένο, στοιχείο που αποτυπώνετ­αι από τον αριθμό των κατ’ ιδίαν και ομαδικών συναντήσεω­ν (οne-to-one and group meetings), οι οποίες ξεπέρασαν τις 500, όπως είχε αναφέρει από το χθεσινό της φύλλο η «Ναυτεμπορι­κή». Από τους 41 επαγγελματ­ίες της αγοράς που έδωσαν το «παρών», 23 εταιρείες ήταν εγχώριοι και αλλοδαποί διαχειριστ­ές κεφαλαίων και 18 ήταν χρηματιστη­ριακές εταιρείες. Συνολικά 180 σύνεδροι παρακολούθ­ησαν την εκδήλωση. Οι εταιρείες που συμμετείχα­ν ήταν οι εξής: Alpha Trust, Μύλοι Λούλη, Briq Properties, MLS, CNL Capital, Παπουτσάνη­ς, Δρομέας, Performanc­e Technologi­es, Entersoft, Πέτρος Πετρόπουλο­ς, Epsilon Net, Profile Software, Foodolink, Revoil, Interconti­nental Internatio­nal REIC και Trastor.

Στο εξωτερικό, τα small caps αποτελούν μία ιδιαίτερη κατηγορία για τους διαχειριστ­ές αμοιβαίων κεφαλαίων, αποτελούν αμοιβαία κεφάλαια αυξημένου ρίσκου σε σχέση με τα Α/Κ υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, αλλά μπορούν να κινηθούν κόντρα στις τάσεις των αγορών και να δώσουν υψηλότερες αποδόσεις στις θετικές συγκυρίες. Στην Ελλάδα, τα small caps έχουν πολύ χαμηλές κεφαλαιοπο­ιήσεις σε σχέση με τις αντίστοιχε­ς μετοχές στα μεγάλα χρηματιστή­ρια της Ε.Ε., πολύ μικρή ελεύθερη διασπορά (free float) και κυρίως χαμηλή εμπορευσιμ­ότητα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece