Naftemporiki

Επέκταση υπηρεσιών εκτός Ελλάδος σχεδιάζει η Wifins

Στοχευμένη επικοινωνί­α και μάρκετινγκ μέσω Wi-Fi

- Της Σοφίας Εμμανουήλ semm@ naftempori­ki. gr

Σε επέκταση των υπηρεσιών της στο εξωτερικό με όχημα τη στρατηγική συνεργασία της με την Interbus στα αεροδρόμια της Fraport στοχεύει η Wifins, η οποία με ένα καινοτόμο μέσο στοχευμένη­ς, αμφίδρομης και εξατομικευ­μένης επικοινωνί­ας, βασισμένο σε δίκτυα Wi-Fi, έχει εισέλθει σε 14 περιφερεια­κά αεροδρόμια της χώρας και προσφέρει υπηρεσίες σε 500 ακόμη πελάτες μέσω πανελλαδικ­ού δικτύου αντιπροσώπ­ων.

Τα παραπάνω πέτυχαν ο Μάριος Παπαδόπουλ­ος και ο Αλέξανδρος Παΐδας, οι δύο βασικοί μέτοχοι της Wifins, και μάλιστα μέσα σε μία πενταετία, δηλαδή από το 2014 οπότε έδωσαν νομική μορφή στην επιχειρημα­τική ιδέα τους. Έχοντας αποκτήσει εμπειρία από συμμετοχή σε σχήματα με ατελή επιχειρημα­τικά - επενδυτικά μοντέλα και με 12ετή εμπειρία στον χώρο του mobile marketing και advertisin­g, με τεχνογνωσί­α στον χώρο του IT, σε Ευρώπη (Alcatel / Βέλγιο), Αμερική (IPG’s Ansible) και Ασία, κάνουν πλέον ένα σταθερό βήμα στην αγορά έχοντας σήμερα έναν ακόμη συνεταίρο, τον developer Γιώργο Μαυρεπή (CPO).

Σημαντική ώθηση στην επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα έδωσε η διάκριση της Wifins στον διαγωνισμό καινοτομία­ς και τεχνολογία­ς Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας. Στον έκτο κύκλο του διαγωνισμο­ύ, το 2016, η ιδέα των κ.κ. Παπαδόπουλ­ου (CEO και Co-Founder) και Παΐδα (CTO και Co-Founder) έλαβε την πρώτη θέση αποσπώντας χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ. Το ποσό ήταν σημαντικό τη δεδομένη στιγμή για μια αυτοχρηματ­οδοτούμενη επιχειρημα­τική προσπάθεια σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητ­ας.

Η αγορά

Η Wifins ήρθε να απαντήσει σε μια νέα τάση της αγοράς, τη διείσδυση των κινητών συσκευών στις καθημερινέ­ς δραστηριότ­ητες των καταναλωτώ­ν, που ανέδειξε την ανάγκη για σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω τεχνολογιώ­ν mobile data. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κίνηση σε mobile data που θα πραγματοπο­ιηθεί μέσω κινητών συσκευών μέχρι το τέλος του 2019 ανέρχεται στα 197.000 PB (Petabytes). Συνεπώς, η πρώτη ευκαιρία που προκύπτει είναι ο τρόπος παροχής μιας αξιόπιστης σύνδεσης internet στους καταναλωτέ­ς μέσω ασύρματων μέσων (συνδέσεις Wi-Fi). Η ίδια έρευνα ανέδειξε ότι μόλις το 41% των δεδομένων που αναφέραμε παραπάνω θα τροφοδοτηθ­εί μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, ενώ το υπόλοιπο θα χρησιμοποι­ήσει συνδέσεις Wi-Fi.

Το concept

Η πλατφόρμα Wifins έχει καταφέρει να συνδυάζει τεχνικά και μάρκετινγκ χαρακτηρισ­τι

Οι στόχοι

Η στρατηγική της Wifins, που απασχολεί πλέον 10 άτομα μόνιμο προσωπικό κι επιπλέον 8-10 εξωτερικού­ς συνεργάτες, εστιάζει σε εξωστρέφει­α και για την επέκταση των υπηρεσιών της στο εξωτερικό φαίνεται να τη διευκολύνε­ι η στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτύξει με τη Fraport, ενώ επαφές γίνονται για τη σύναψη και άλλων συνεργασιώ­ν που θα διευκολύνο­υν την επέκταση της δραστηριότ­ητας της ελληνικής εταιρείας σε περισσότερ­ες χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική. Η διοίκηση της Wifins έχει θέσει στόχο η δραστηριότ­ητα να ακολουθεί κερδοφόρα πορεία ανάπτυξης, προσβλέπον­τας σε τζίρο πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε μία τριετία. Εξάλλου ήδη αναπτύσσετ­αι με ετήσιο ρυθμό 30%. κά με έναν καινοτόμο τρόπο, προσφέροντ­ας πλεονεκτήμ­ατα σε κάθε εμπλεκόμεν­ο παράγοντα. Είναι σε θέση να παρέχει στους καταναλωτέ­ς έναν εγγυημένο τρόπο σύνδεσης στο διαδίκτυο, στις επιχειρήσε­ις μια αξιόπιστη παροχή προς τους πελάτες τους, στα διαφημιζόμ­ενα μέλη ένα νέο μέσο επικοινωνί­ας με το καταναλωτι­κό κοινό και στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας έναν τρόπο να μεταφέρουν δεδομένα 3G σε δίκτυα Wifi.

Έτσι, λοιπόν, σήμερα η πλατφόρμα Wifins χρησιμοποι­είται σε πάνω από 2.000 εμπορικούς και συνεδριακο­ύς χώρους, από το Golden Hall μέχρι την Ακαδημία Αθηνών, ενώ συνεργάζετ­αι με εκατοντάδε­ς εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός αυτής, όπως σε Βουλγαρία και Κύπρο, ως ένα νέο μέσο εκτέλεσης ενεργειών proximity marketing.

Εξάλλου, το ανταγωνιστ­ικό πλεονέκτημ­α για τη Wifins, όπως μας εξηγεί ο Δημήτρης Σιάπος, Sales and Marketing Manager της εταιρείας, είναι ότι παρέχει στον επισκέπτη οποιουδήπο­τε χώρου τη δυνατότητα λειτουργικ­ής και ασφαλούς σύνδεσης στο internet, αφού πρώτα δεχθεί στην κινητή συσκευή του προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών συναφείς με τον χώρο στον οποίο βρίσκεται. «Σκεφτείτε έναν Ρώσο στο αεροδρόμιο των Χανίων. Είμαστε σε θέση να διαβάσουμε τη γλώσσα του κινητού του και να του δώσουμε τη δυνατότητα να δει τη διαφήμιση μιας ελληνικής εταιρείας στα ρωσικά», αναφέρει χαρακτηρισ­τικά ο κ. Σιάπος.

 ??  ?? Οι ιδρυτές της εταιρείας Wifins, Μάριος Παπαδόπουλ­ος (αριστερά) και Αλέξανδρος Παΐδας.
Οι ιδρυτές της εταιρείας Wifins, Μάριος Παπαδόπουλ­ος (αριστερά) και Αλέξανδρος Παΐδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece