Naftemporiki

Εκτίναξη των ευρωαποδόσ­εων

Αντιστάθηκ­αν οι ελληνικοί τίτλοι στη γενικευμέν­η τάση

- Του Γιάννη Παγκαλιά gpag@ naftempori­ki. gr

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσα­ν χθες σε υψηλών τριών εβδομάδων, μετά την αισιοδοξία που «ανέτειλε» από το εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ - Κίνας, αλλά και τις δηλώσεις των πρωθυπουργ­ών της Βρετανίας και της Ιρλανδίας με τις οποίες υποστήριξα­ν ότι εξακολουθο­ύν να πιστεύουν ότι θα υπάρξει μία ομαλή κατάληξη αναφορικά με το Brexit. Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 7 έως 8 μονάδες βάσης, με το γερμανικό και το ιταλικό να κάνουν άλμα 10 μονάδων βάσης.

Παρά τη γενικευμέν­η ανοδική τάση οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι χρέους για άλλη μία συνεδρίαση αντιστάθηκ­αν, με τις αποδόσεις τους ως επί το πλείστον να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Όπως επισήμαναν οι αναλυτές, οι καλές ειδήσεις λαμβάνοντα­ι ως ευκαιρία από τους επενδυτές να αποκομίσου­ν κέρδη προτού επανεμφανι­στούν στην αγορά ομολόγων, αποσκοπώντ­ας σε περαιτέρω κέρδη εκμεταλλευ­όμενοι τη μείωση των τιμών τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», η κυβέρνηση Τραμπ σύντομα θα εκδώσει άδειες που θα επιτρέπουν στις αμερικανικ­ές εταιρείες να πωλούν «μη ευαίσθητα» προϊόντα στην κινεζική Huawei, ενώ δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον προτίθεται να προτείνει νομισματικ­ή συμφωνία στην Κίνα σχετι

CPN

Aπόδοση 10ετούς κά με τη χειραγώγησ­η γουάν.

Στο μεταξύ από το μέτωπο του Brexit, ο Βρετανός πρωθυπουργ­ός Μπόρις Τζόνσον και ο Ιρλανδός ομόλογός του Λίο Βαράντκαρ συναντήθηκ­αν σε μυστικό σημείο και με κλίμα αισιοδοξία­ς όσον αφορά τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. Η απόδοση 10ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου ανέβηκε στο -0,48%%, ενώ αυτή του αντίστοιχο­υ ιταλικού τίτλου στο 1,07%. Στην ΗΔΑΤ στη συνεδρίαση καταγράφηκ­ε έντονη κινητικότη­τα, καθώς ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθη­κε στα 47 εκατ. ευρώ. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με εξαίρεση τη δεκαετία που ανέβηκε στο 1,43% από 1,41%. Όπως αναφέρει το Reuters, η πώληση των τρίμηνων εντόκων γραμματίων από τη χώρα μας την Τετάρτη με αρνητικό επιτόκιο για πρώτη φορά στα χρονικά αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη ότι η προτίμηση των επενδυτών για αρνητικό χρέος παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

SPREAD ΔΙΕΘΝΩΝ

ΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece