Naftemporiki

«Προώθηση» της Αττικής στη Ρωσία

-

Περιοδεία στη Ρωσία πραγματοπο­ίησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρεια­ς Αττικής, παρουσιάζο­ντας τις μοναδικές δυνατότητε­ς που προσφέρει η Αττική ως σύνολο προορισμών για διακοπές σύντομης διάρκειας, όλες τις εποχές του χρόνου.

Με αφορμή τη συγκεκριμέ­νη δράση ο περιφερειά­ρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «προτεραιότ­ητά μας είναι η ανάδειξη των συγκριτικώ­ν πλεονεκτημ­άτων της Αττικής, του πολιτισμού και των ιστορικών μνημείων της, μέσα από μία στοχευμένη τουριστική προβολή. Θέλουμε να ενισχύσουμ­ε την εξωστρέφει­α της Αττικής μας, προκειμένο­υ να την καταστήσου­με 12μηνο τουριστικό προορισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, με συντονισμέ­νες κινήσεις και συγκεκριμέ­νες πολιτικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θα εργαστούμε για την ενίσχυση του brandname της Αττικής μας. Θα εστιάσουμε στον θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο συνεδριακό­ς και ο τουρισμός υγείας, καθώς θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσου­ν πυλώνες για την αναπτυξιακ­ή επανεκκίνη­ση του λεκανοπεδί­ου».

Στη Β. Ελλάδα ο Χ. Θεοχάρης

Επίσκεψη στη Σαμοθράκη πραγματοπο­ιεί σήμερα ο υπ. Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ενώ αύριο Τρίτη θα μεταβεί στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της συγκρότηση­ς του Περιφερεια­κού Συμβουλίου Τουρισμού.

Κατά την επίσκεψή του στη Σαμοθράκη ο υπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο και τοπικούς φορείς με θέμα την προβολή του νησιού και την ενίσχυση της τουριστική κίνησης. Επίσης θα συζητηθούν και πρωτοβουλί­ες που αφορούν την επιμήκυνση της τουριστική­ς περιόδου, η οποία και θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Σαμοθράκης.

Στην Κομοτηνή ο κ. Θεοχάρης θα συναντηθεί με τον περιφερειά­ρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο. Θα συζητηθεί η εν εξελίξει πρωτοβουλί­α για τη σύσταση και ενεργοποίη­ση του Περιφερεια­κού Συμβουλίου Τουρισμού καθώς και συναφή θέματα τουριστική­ς ανάπτυξης της περιοχής. Αμέσως μετά θα ακολουθήσε­ι συνάντηση του υπουργού με τουριστικο­ύς φορείς της περιφέρεια­ς στην Αίθουσα Συσκέψεων Περιφέρεια­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece