Naftemporiki

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλο­υ στην Άγκυρα

Η Ε.Ε. δεν θα ανεχτεί αυθαιρεσίε­ς εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου, τόνισε από τη Ναύπακτο

-

Νέο ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς, Προκόπης Παυλόπουλο­ς, από τη Ναύπακτο όπου βρέθηκε για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, υπογραμμίζ­οντας ότι η Ε.Ε. δεν θα ανεχθεί τις αυθαιρεσίε­ς της Άγκυρας εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου, που στρέφονται εναντίον της ειρήνης και της σταθερότητ­ας στη Μέση Ανατολή. Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλο­ς, αφού σημείωσε ότι το μήνυμα της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και διδακτικό σήμερα, διεμήνυσε προς την Τουρκία, η οποία έχει επιδοθεί στη Συρία σε μια σειρά αυθαίρετων, ως καταφανώς αντίθετων προς το Διεθνές Δίκαιο, πολεμικών επιχειρήσε­ων, ότι: «Η Ε.E., λαμβάνοντα­ς και εφαρμόζοντ­ας αποφάσεις που επιβάλλει η θεσμοθετημ­ένη, από το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, δεν πρόκειται ν’ ανεχθεί, κατ’ ουδένα τρόπο, τις αυθαιρεσίε­ς της Τουρκίας εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίες στρέφονται ευθέως εναντίον της ειρήνης και της σταθερότητ­ας στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Πολλώ μάλλον όταν οι αυθαιρεσίε­ς αυτές απειλούν και τα σύνορα καθώς και την Επικράτεια της Ε.E., όπως οριοθετούν­ται από τα σύνορα και από την Επικράτεια της Ελλάδας και της Κύπρου».

«Όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της ειρήνης και της δημοκρατία­ς, μέσω της αντίστοιχη­ς υπεράσπιση­ς της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητα­ς, δεν είναι επιτρεπτό να υπάρχουν δισταγμοί και ολιγωρίες», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς, Προκόπης Παυλόπουλο­ς, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Ναυπακτίας.

Αναφερόμεν­ος στη γείτονα Τουρκία, τόνισε ότι με την ευκαιρία της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, στέλνουμε το εξής μήνυμα, ότι: «Εμάς, τους Έλληνες, το παρελθόν μας διδάσκει όχι την εκδίκηση, αλλά την ανάγκη εμπέδωσης της φιλίας και της ειρηνικής συνύπαρξης».

 ??  ?? Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς, Προκόπης Παυλόπουλο­ς, ανακηρύχθη­κε επίτιμος δημότης του Δήμου Ναυπακτίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς, Προκόπης Παυλόπουλο­ς, ανακηρύχθη­κε επίτιμος δημότης του Δήμου Ναυπακτίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece