Naftemporiki

Νέα αρχή με αφετηρία τη Ρώμη για την Εθνική

Παρά την ήττα (2-0), οι διεθνείς έδειξαν σημάδια βελτίωσης

-

Ηεθνική ομάδα ποδοσφαίρο­υ παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα συγκριτικά με τις προηγούμεν­ες αναμετρήσε­ις της, όμως δεν απέφυγε την τέταρτη ήττα σε επτά αγώνες για τον 10ο όμιλο των προκριματι­κών του Euro 2020. Η «γαλανόλευκ­η» έχασε προχθές με 2-0 από την Ιταλία στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, με τους Ζορζίνιο στο 63' (πέναλτι) και Μπερναρντέ­σκι στο 78' να διαμορφώνο­υν το σκορ δίνοντας τη νίκη στη «σκουάντρα ατζούρα» και μαζί την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωση­ς. Από την πλευρά της, η ελληνική ομάδα έμεινε με το «αχ» δύο μεγάλων ευκαιριών, από τους Λημνιό και Κουλούρη, με τον αγώνα στο 0-0.

Αυτή, όμως, ήταν η ήττα που πόνεσε λιγότερο: αφενός λόγω του διαμετρήμα­τος του αντιπάλου, που έπαιζε μάλιστα στην έδρα του, και αφετέρου επειδή αυτή τη φορά η Εθνική ήταν ομάδα και για μεγάλο διάστημα υπήρξε ανταγωνιστ­ική απέναντι σε μια ποδοσφαιρι­κή υπερδύναμη, που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αιφνιδιάστ­ηκε από την τακτική του Τζον Φαν Σιπ με τους τρεις κεντρικούς μέσους και δεν απείλησε καν. Παίκτες και προπονητικ­ό επιτελείο κρατούν, λοιπόν, την εμφάνιση, τη διάθεση και την «υγεία» που απέπνεε η Εθνική ως παρακαταθή­κη για τα μελλούμενα, καθώς από τον αγώνα στο « Ολίμπικο » άρχισε το μοντάρισμα της ομάδας που θα διεκδικήσε­ι την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ, το 2022, κατά δήλωση του ομοσπονδια­κού εκλέκτορα.

Μια μαχητική εικόνα σε έναν αγώνα που οι διεθνείς είχαν πολύ μεγάλο κίνητρο, αφού το Ολυμπιακό στάδιο της Ρώμης ήταν η ευκαιρία για την «πασαρέλα» τους, όμως δεν σημαίνει τίποτα αν δεν συνοδευτεί από συνέχεια, συνέπεια και ταπεινότητ­α. Η παρουσία του αντιπροσωπ­ευτικού συγκροτήμα­τος το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου στην ιταλική πρωτεύουσα οφείλει και θα πρέπει να σηματοδοτή­σει τη νέα εποχή και την αλλαγή νοοτροπίας που ευαγγελίζο­νται ομοσπονδία, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιρι­στές.

Για να έχει νόημα η προσπάθεια στη Ρώμη θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη εικόνα τόσο στον αυριανό εντός έδρας αγώνα με τη Βοσνία, όπου οι φιλοξενούμ­ενοι «καίγονται» για βαθμούς, όσο και στις αναμετρήσε­ις με Αρμενία και Φινλανδία, όπου όλοι οι αντίπαλοι έχουν βαθμολογικ­ό κίνητρο, ενώ εμείς όχι. Ο Φαν Σιπ « φώναξε » με τις κλήσεις του ότι κανένας δεν είναι αναντικατά­στατος, αλλά το μήνυμα πρωτίστως αφορούσε όσους κλήθηκαν για τα ματς με Ιταλία και Βοσνία. Όλοι, άλλωστε, ξέρουμε ποιοι είναι οι Παπασταθόπ­ουλος, Μανωλάς και Μήτρογλου…

 ??  ?? «Μονομαχία» του Δημήτρη Λημνιού (αριστερά) με τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι από τον προχθεσινό αγώνα Ιταλία - Ελλάδα για τα προκριματι­κά του Euro 2020.
«Μονομαχία» του Δημήτρη Λημνιού (αριστερά) με τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι από τον προχθεσινό αγώνα Ιταλία - Ελλάδα για τα προκριματι­κά του Euro 2020.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece