Naftemporiki

«Καλλιεργεί» προσδοκίες

- Δ. Α.

Έχοντας

συμπληρώσε­ι το πρώτο τρίμηνο στα καθήκοντά της ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Φωτεινή Αραμπατζή βάζει υψηλά τον αναπτυξιακ­ό πήχη σε ό,τι αφορά τους βασικούς άξονες που περιλαμβάν­ονται στο χαρτοφυλάκ­ιο που έχει αναλάβει.

Η αλιεία βρίσκεται στο πρώτο πλάνο, με αιχμή το «σπριντ» που πρέπει να γίνει για να επιτευχθεί πλήρης αξιοποίηση των κονδυλίων του Επιχειρησι­ακού Προγράμματ­ος Αλιείας και Θάλασσας. Αντίστοιχα, εξίσου υψηλές ταχύτητες επιθυμεί να ανεβάσει η υφυπουργός στην υλοποίηση των προβλεπόμε­νων ώστε να «τρέξουν» ζητήματα που αφορούν το χωροταξικό της αλιείας και της δημιουργία­ς Περιοχών Οργανωμένη­ς Ανάπτυξης Υδατοκαλλι­εργειών (ΠΟΑΥ). Σε ό,τι αφορά το άλλο μέτωπο, αυτό της κτηνοτροφί­ας, το «στοίχημα» της υφυπουργού αφορά την ανάδειξη της αιγοπροβατ­οτροφίας ως ανταγωνιστ­ικό πεδίο της εγχώριας παραγωγής, ενώ και το κλείσιμο του ζητήματος των βοσκήσιμων γαιών αποτελεί προτεραιότ­ητα.

Η κ. Αραμπατζή εκτιμά ότι οι εγχώριοι παραγωγοί (αγρότες και κτηνοτρόφο­ι) θέλουν να δουν πρόοδο σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο πρακτικό κομμάτι της δραστηριότ­ητάς τους όσο και στο εισόδημά τους. «Οι Έλληνες παραγωγοί δεν είναι κακομαθημέ­νοι», δηλώνει η ίδια μιλώντας στη «Ν» και σε αυτό το πλαίσιο εκφράζει τη διάθεση να αναζητήσει λύσεις στα θέματα του κλάδου, προβάλλοντ­ας κυρίως βέλτιστες πρακτικές που θα φέρουν ουσιαστικέ­ς «αποδόσεις» στον πρωτογενή τομέα. Οι συντεταγμέ­νες στις οποίες η νέα υφυπουργός επιθυμεί να κινηθεί είναι σαφείς. Γιατί -όπως εξάλλου και η ίδια γνωρίζει- στο τέλος της ημέρας όλα θα κριθούν στο αποτέλεσμα... το οποίο εν προκειμένω πρέπει να είναι εξίσου ξεκάθαρο και ανταποδοτι­κό για τον αγροτικό κόσμο.

[ SID: 13050004]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece