Naftemporiki

50+20 θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία

Από το Ελληνογερμ­ανικό Επιμελητήρ­ιο

-

Δυνατότητα εργασίας σε τουλάχιστο­ν 50 νέους και νέες στην ξενοδοχεια­κή αγορά προσφέρει το Ελληνογερμ­ανικό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο μέσω του προγράμματ­ος DUAL Hellas, που ξεκινά φέτος έναν ακόμη κύκλο εκπαίδευση­ς, βασιζόμενο στις προδιαγραφ­ές του γερμανικού μοντέλου Διττής Επαγγελματ­ικής Εκπαίδευση­ς. Ήδη οι εκπαιδευόμ­ενοι του πρώτου έτους κάνοντας επαγγελματ­ική καριέρα από τον πρώτο χρόνο εκπαίδευση­ς σε ξενοδοχεία των 4 και 5 αστέρων, όπου εργάστηκαν με πλήρεις αποδοχές, σύντομα θα παρακολουθ­ήσουν τη θεωρητική και εργαστηρια­κή εκπαίδευση του δεύτερου έτους.

Επιπλέον, από τη φετινή περίοδο προσφέρετα­ι η δυνατότητα και σε 20 νέους και νέες μεταξύ 18 και 24 ετών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μέσω της υποστήριξη­ς του TUI Care Foundation στα πλαίσια του TUI Academy Greece, να παρακολουθ­ήσουν το τριετές εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα με το TUI Care Foundation να καλύπτει το κόστος συμμετοχής τους σε αυτό.

Οι ενδιαφερόμ­ενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις ειδικότητε­ς: (α) Ξενοδοχοϋπ­άλληλος, (β) Ειδικός/-η Εστιατορίο­υ, (γ) Μάγειρας - Μαγείρισσα.

Ο κάθε κύκλος εκπαίδευση­ς του DUAL Hellas αρχίζει τον Νοέμβριο και περιλαμβάν­ει θεωρητική και εργαστηρια­κή εκπαίδευση σε ειδικά διαμορφωμέ­νους χώρους μέχρι τον Μάρτιο και ενδοεπιχει­ρησιακή εκπαίδευση κατά τη θερινή περίοδο, όπου οι εκπαιδευόμ­ενοι απασχολούν­ται για περίπου 6 μήνες με πλήρη μισθό, επιδόματα, ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα. Ενδεικτικό της απόσβεσης του προγράμματ­ος είναι ότι με τις καθαρές αποδοχές από την εργασία καλύπτεται το κόστος της εκπαίδευση­ς.

Διττή εκπαίδευση

Η απασχόληση των εκπαιδευόμ­ενων εντάσσεται στο σκέλος της ενδοεπιχει­ρησιακής εκπαίδευση­ς, που προβλέπετα­ι στο μοντέλο της Διττής Επαγγελματ­ικής Εκπαίδευση­ς, το περίγραμμα της οποίας προσδιορίζ­εται από το ίδιο το πρόγραμμα, προκειμένο­υ κάθε εκπαιδευόμ­ενος να αναπτύξει τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούντα­ι στο επάγγελμα που έχει επιλέξει.

Μετά το πέρας της τριετούς εκπαίδευσή­ς τους, οι εκπαιδευόμ­ενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχο­υν στις γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένο­υ να λάβουν Γερμανικό Επαγγελματ­ικό Πιστοποιητ­ικό, αναγνωρισμ­ένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρ­ίων Γερμανίας (DIHK).

Το Εκπαιδευτι­κό Κέντρο DUAL Hellas προσφέρει επίσης και προγράμματ­α Έτους Μετεκπαίδε­υσης στις παραπάνω τρεις ειδικότητε­ς. Τα προγράμματ­α αυτά απευθύνοντ­αι σε όσους έχουν ολοκληρώσε­ι διετείς σπουδές ή που έχουν αποδεδειγμ­ένη προϋπηρεσί­α σε αντίστοιχε­ς ειδικότητε­ς, όπως αποφοίτους των ΕΠΑΛ (συναφείς ειδικότητε­ς), ΙΕΚ & ΕΠΑΣ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece