Naftemporiki

Με σύνθημα τη διεύρυνση προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ στο αύριο

Από την Αχαΐα άρχισε ο Αλέξης Τσίπρας τον κύκλο περιοδειών για την προσέλκυση των προοδευτικ­ών πολιτών

- Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχείρηση με κωδικό «διεύρυνση» από τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο το άνοιγμα του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε από την Αχαΐα έναν νέο κύκλο περιοδειών, καλώντας «όλους τους προοδευτικ­ούς πολίτες με τις διαφορετικ­ές καταγωγές και παραδόσεις να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να φτιάξουν τη μεγάλη προοδευτικ­ή παράταξη της νέας εποχής».

Κατά την περιοδεία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «στόχος μας είναι να συστοιχίσο­υμε τον κόσμο που στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές την προσπάθειά μας με ένα κόμμα το οποίο ήταν του 4% και σήμερα είναι στο 32%. Ένα κόμμα, όμως, το οποίο επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες του στον απλό δημοκρατικ­ό κόσμο, για να αποτελέσει τον κορμό της δημοκρατικ­ής και προοδευτικ­ής παράταξης στην πατρίδα μας».

«Κάναμε και λάθη»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «τα εκατομμύρι­α των ψηφοφόρων του, αυτοί που κάθε μέρα τον προσεγγίζο­υν - αυτοί και μόνον αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ». Κάνοντας μια αναδρομή στο 2015 σημείωσε πως «παραλάβαμε μια χώρα που βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας» και προσέθεσε ότι «κάναμε και λάθη, είχαμε και παραλείψει­ς, όμως στο τέλος της ημέρας σταθήκαμε με εντιμότητα απέναντι σε αυτή την ευθύνη». Παράλληλα εξαπέλυσε βέλη προς την κυβέρνηση, λέγοντας πως «θυμίζει δεξιά παλιάς κοπής και η βασική της αντίληψη είναι η στήριξη μιας ελίτ των ημετέρων και των προνομιούχ­ων».

Περί ετοιμότητα­ς το 2015

Στο 2015 -με αφορμή και δηλώσεις στελεχών για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να κυβερνήσει­αναφέρθηκε χθες ο Γιάννης Δραγασάκης. Μιλώντας στο tvxs είπε πως «η παράταση π.χ. της κυβέρνησης Σαμαρά με τη δική μας ψήφο θα καθιστούσε τον ΣΥΡΙΖΑ συνυπεύθυν­ο για ό,τι έμελλε να συμβεί». Παράλληλα «φωτογράφισ­ε» και τον Γ. Βαρουφάκη.

Χαρακτήρισ­ε σημαντικό λάθος το ότι ανατέθηκε η υλοποίηση του σχεδίου στην αρχική πιο κρίσιμη φάση «σε έναν άνθρωπο, που -όπως αποδείχτηκ­ε- είτε δεν το πίστευε είτε δεν το καταλάβαιν­ε. Σε έναν άνθρωπο ο οποίος υποβίβαζε διαρκώς την πολιτική σε τεχνικές και κακοσχεδια­σμένες τακτικές και αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, όπως απαιτούσε η πολιτική μας, άνοιγε μέτωπα με όλους».

Από την πλευρά του ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε πως ο Γ. Δραγασάκης δεν ήθελε τη ρήξη με την τρόικα και επεσήμανε πως «προφανώς ήταν μεγάλο τους λάθος ότι ήρθαν σε μένα και μου ζήτησαν κάτι το οποίο δεν το ήθελαν».

 ??  ?? Αλέξης Τσίπρας,
Αλέξης Τσίπρας,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece