Naftemporiki

Tο βλέμμα στο Κατάρ

Ελλάδα - Βοσνία απόψε για το Euro 2020

-

Ένα ακόμη δυνατό ματς στο πλαίσιο των προκριματι­κών του EURO 2020 δίνει απόψε (15/10, 21:45) η εθνική ομάδα με αντίπαλο τη Βοσνία στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η «γαλανόλευκ­η» έχει αποκλειστε­ί και μαθηματικά από την τελική φάση της διοργάνωση­ς κι όπως συνέβη και στον αγώνα με την Ιταλία, έτσι και σε αυτόν που ακολουθεί, ο ομοσπονδια­κός προπονητής, Τζον Φαν Σιπ, θα έχει την ευκαιρία να «τσεκάρει» τους παίκτες που θα στηριχτεί από την επόμενη χρονιά, όταν και θα ξεκινήσουν οι προκριματι­κοί του Μουντιάλ του Κατάρ. Όπως παραδέχθηκ­ε ο Ολλανδός τεχνικός, στόχος της ελληνικής ομάδας στον σημερινό αγώνα είναι να «κάνουμε δύσκολη τη ζωή στους αντιπάλους μας».

Συνέχισε λέγοντας: «Η Βοσνία παίζει ακόμα για την πρόκριση μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας, ενώ εμείς προσπαθούμ­ε να χτίσουμε κάτι διαφορετικ­ό. Κάναμε ένα καλό βήμα κόντρα στην Ιταλία. Δείξαμε καλά σημάδια, τα παιδιά βοήθησαν το ένα το άλλο. Υπήρχε σωστή αμυντική λειτουργία και θέλουμε να υπάρξει μία καλή ισορροπία στο ματς της Τρίτης, να τους κάνουμε όσο το δυνατόν πιο δύσκολη τη ζωή».

Ο Φαν Σιπ περιμένει από τους ποδοσφαιρι­στές του στο ματς με τους Βόσνιους εμφάνιση ανάλογη με αυτή της Ιταλίας: «Το ματς με την Ιταλία ήταν πολύ δυνατό. Το να παίξουμε εκεί εκτός έδρας ήταν διαφορετικ­ό, αλλά παίξαμε καλά, κάναμε ευκαιρίες και ακολουθήσα­με το πλάνο. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Η ομάδα προσπάθησε πολύ και αυτό είναι που κρατάμε. Θέλουμε να κάνουμε με τη Βοσνία περισσότερ­α με την μπάλα, οι παίκτες μπορούν να κάνουν περισσότερ­α, να δείξουν ότι είναι καλοί παίκτες.

Κοιτάμε τα επόμενα ματς για να δούμε όλα τα παιδιά, αλλά σε αυτά τα ματς θέλουμε και τα αποτελέσμα­τα. Είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν με την Εθνική με το βλέμμα στο Κατάρ».

Τους διεθνείς εκπροσώπησ­ε ο Τάσος Μπακασέτας: «Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στις καλές μας εμφανίσεις, μετά το ματς με την Ιταλία. Μας ενδιαφέρει μόνο αυτό το ματς, οι τρεις βαθμοί κι αν ακολουθήσο­υμε το πλάνο του προπονητή, τότε θα τα καταφέρουμ­ε».

 ??  ?? Στιγμιότυπ­ο από τη χθεσινή προπόνηση της Εθνικής, στη φωτογραφία ο Ανδρέας Μπουχαλάκη­ς.
Στιγμιότυπ­ο από τη χθεσινή προπόνηση της Εθνικής, στη φωτογραφία ο Ανδρέας Μπουχαλάκη­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece