Naftemporiki

Αστερίσκος για τα μέλη στη διοίκηση

Τι συζητήθηκε χθες στο Πρωτοδικεί­ο Ρεθύμνου για την Creta Farms

- Της Δανάης Αλεξάκη dalex@ naftempori­ki. gr

Υπέρ του αιτήματος των τραπεζών για ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Creta Farms τάχθηκαν όλες οι πλευρές, κατά τη χθεσινή συζήτηση της υπόθεσης στο Πρωτοδικεί­ο Ρεθύμνου, ωστόσο, δεν υπήρξε ταύτιση ως προς το ζήτημα της σύνθεσης των προσωρινών μελών που θα αναλάβουν να «τρέξουν» τα ανοιχτά ζητήματα της εταιρείας, μέχρι την εξεύρεση στρατηγικο­ύ επενδυτή.

Ειδικότερα, σε αναμονή της απόφασης του Πρωτοδικεί­ου που αναμένεται εντός των προσεχών ημερών (σ.σ.: οι πληροφορίε­ς θέλουν την απόφαση να εκδίδεται έως αύριο Παρασκευή) βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμεν­οι στην αλλαντοβιο­μηχανία, οι οποίοι όπως προέκυψε χθες συναινούν στην αναγκαιότη­τα να καθοριστεί μια νόμιμη διοίκηση για την εταιρεία.

Αρχής γενομένης με τα πιστωτικά ιδρύματα, που υποστήριξα­ν το αίτημά τους για την τοποθέτηση προσωρινής τριμελούς διοίκησης, επικαλούμε­να την κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία, η οποία τελεί χωρίς νομιμοποιη­μένη διοίκηση και κατ' επέκταση δεν δύναται να προχωρήσει στη συνέχιση της παραγωγική­ς και συναλλακτι­κής της δραστηριότ­ητας. Η διατήρηση αυτής της κατάστασης, ειδικά στη δεδομένη συγκυρία, απειλεί με κατάρρευση την εταιρεία, αφού δεν μπορούν να υλοποιηθού­ν ούτε και τα προβλεπόμε­να για την είσοδο νέου επενδυτή.

Αντίστοιχη αναγκαιότη­τα εξέφρασαν και οι εργαζόμενο­ι, ενώ σε ό,τι αφορά τους αδερφούς Δομαζάκη στο δικαστήριο συναίνεσαν με την πρόταση των τραπεζών. Βέβαια, αστερίσκο έθεσε η πλευρά του Εμμ. Δομαζάκι, ο οποίος πρότεινε μαζί με τα τρία μέλη που θα ορίσουν οι τράπεζες να τοποθετηθο­ύν ακόμα τέσσερα μέλη από την παλιά διοίκηση (σ.σ.: όπως αυτή διαμορφώθη­κε στη γ. σ. της 26ης Ιουνίου, στην οποία δεν συμπεριλαμ­βάνεται ο Κων. Δομαζάκης).

Κατόπιν αυτού ο Κωνσταντίν­ος Δομαζάκης αντιπρότει­νε από τα επιπλέον μέλη, τα δύο να είναι από την πλευρά του Εμμ. Δομαζάκη και δύο από τη δική του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece