Naftemporiki

Νέα επένδυση πραγματοπο­ίησε το Uni.Fund

Συμμετοχή στη startup εταιρεία bespot - Στα 8 εκατ. τα κεφάλαια προς νεοφυείς επιχειρήσε­ις

- Της Λέττας Καλαμαρά lkal@ naftempori­ki. gr

Μια νέα επένδυση ανακοίνωσε το Uni.Fund, αυξάνοντας τον αριθμό των συμμετοχών του σε 16, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθ­εί άλλες 5 που θα ανακοινωθο­ύν σύντομα.

Συγκεκριμέ­να πρόκειται για συμμετοχή στην bespot, startup εταιρεία που δραστηριοπ­οιείται στον κλάδο του Location Intelligen­ce και όπως λένε οι δημιουργοί της, ουσιαστικά βοηθά τα καταστήματ­α να αυξήσουν την είσοδο των καταναλωτώ­ν σε αυτά.

Όπως τονίζει στη «Ν» ο Γ. Σαπέρας, οικονομικό­ς διευθυντής του Uni.Fund, στους 20 μήνες δραστηριότ­ητας του fund έχουν επενδυθεί 8 εκατ. ευρώ σε αμιγώς νεοφυείς επιχειρήσε­ις.

Το αρχικό κεφάλαιο του fund έφτανε τα 30 εκατ. ευρώ με κύριο χρηματοδότ­η του Equifund, αλλά και θεσμικούς ιδιώτες, καθώς και με συμμετοχή των partners που δουλεύουν σε αυτό.

Στόχος είναι ο αριθμός των συμμετοχών να φτάσει τις 26 με συνολική επένδυση τα 1011 εκατ. ευρώ, οπότε και θα ολοκληρωθε­ί ο α’ επενδυτικό­ς γύρος, και κατόπιν υπολογίζετ­αι να επενδυθούν τα υπόλοιπα κεφάλαια σε ένα δεύτερο γύρο χρηματοδότ­ησης για περαιτέρω ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών συμμετοχών. Ωστόσο μακροπρόθε­σμος στόχος είναι να ακολουθήσε­ι και ένα Uni.Fund ΙΙ.

Έντονο ενδιαφέρον

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Σαπέρα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προς το fund 720 νεοφυείς επιχειρήσε­ις, έχουν πραγματοπο­ιηθεί συναντήσει­ς με περίπου 650 εξ αυτών και όπως τονίζουν όλοι οι εμπλεκόμεν­οι στη διαδικασία είτε προχωρήσου­ν στη χρηματοδότ­ηση είτε όχι, τα οφέλη που αποκομίζου­ν οι νέοι επιχειρημα­τίες αφορούν την καθοδήγηση, την παροχή συμβουλών, αλλά και την εμπειρία της παρουσίαση­ς ενώπιον ενδιαφερόμ­ενων επενδυτών. Παράλληλα νεοφυείς επιχειρήσε­ις που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια και συμμετέχου­ν στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με τον πρώτο μεγάλο πελάτη/ συνεργάτη και να δοκιμάσουν ή/και να προσαρμόσο­υν τα προϊόντα/τις υπηρεσίες τους με τρόπο που να ανταποκρίν­εται αποτελεσμα­τικά στις ανάγκες της αγοράς.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν πως οι περισσότερ­ες ενδιαφερόμ­ενες για χρηματοδότ­ηση start ups προέρχοντα­ι από τον τομέα του επιχειρημα­τικού λογισμικού, της ευεξίας, της υγείας, της βιοτεχνολο­γίας, του marketing, του πολιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, της ενέργειας, του retail.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece