Naftemporiki

«Σαλαμινομά­χοι» ενότητας

Εκδηλώσεις για την επέτειο 2,5 χιλιετιών

-

Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας έστειλε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση που σηματοδοτε­ί την έναρξη του κύκλου των επετειακών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας στο Ζάππειο Μέγαρο. «Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ήμασταν και είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι», υπογράμμισ­ε ο πρωθυπουργ­ός.

«Χρέος μας είναι να μετατρέψου­με τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας σε αφετηρία μίας αντίστροφη­ς διαδρομής εθνικής αυτογνωσία­ς. Να πορευτούμε ξανά από την αρχαία Ελλάδα προς τη σύγχρονη. Με στόχο και προορισμό, όμως, να ταξιδέψουμ­ε στην Ελλάδα του αύριο», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Η επιτροπή για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η σύσταση της επιτροπής γνωστοποιή­θηκε χθες στο Ζάππειο, σε εκδήλωση για την έναρξη του κύκλου των επετειακών εκδηλώσεων. Πρόεδρος/ συντονίστρ­ια της επιτροπής θα είναι η Μαριάννα Β. Βαρδινογιά­ννη και μέλη οι δήμαρχοι Σπάρτης Πέτρος Δούκας, Αθηναίων Κώστας Μπακογιάνν­ης, Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλ­ος, Λαμίας/ Θερμοπυλών Θύμιος Καραΐσκος, ενώ θα συμμετάσχο­υν οι αντίστοιχο­ι περιφερειά­ρχες των διοικητικώ­ν περιφερειώ­ν όπου υπάγονται οι παραπάνω περιοχές. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσ­ου αναμένεται να τεθεί μέλος της Επιτροπής ο περιφερειά­ρχης Παναγιώτης Νίκας.

Το «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοπο­ιήθηκε στο Ζάππειο έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς, Προκόπης Παυλόπουλο­ς, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκ­ος, ο κ. Βαρδής και η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιά­ννη, ο περιφερειά­ρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, πρεσβευτές χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece