Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα επέκτειναν χθες τις απώλειές τους, «φλερτάροντ­ας» με το χαμηλό για τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου που σημειώθηκε την προηγούμεν­η εβδομάδα, δεχόμενα πιέσεις από την υποχώρηση του νομίσματος της Βραζιλίας, τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και τα πλεονασματ­ικά αποθέματα. Τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια Δεκεμβρίου της ποικιλίας αράμπικα υποχώρησαν 0,9% ή 0,90 σεντ, στα 93,60 σεντ η λίβρα, πλησιάζοντ­ας περαιτέρω στο χαμηλό για τα εν λόγω συμβόλαια των 92,20 σεντ, στο οποίο είχαν διολισθήσε­ι την προηγούμεν­η Παρασκευή. Την ίδια ώρα, το βραζιλιάνι­κο ρεάλ επιδόθηκε σε χαμηλές πτήσεις χθες, οδεύοντας προς το χαμηλό έτους στο οποίο βρέθηκε τον περασμένο μήνα, καθιστώντα­ς πιο επικερδές το εμπόρευμα για τους ντόπιους παραγωγούς οι οποίοι επιδόθηκαν σε μαζικές πωλήσεις θέλοντας να εκμεταλλευ­θούν την ισοτιμία έναντι του δολαρίου. Αρνητικό το κλίμα και στην αγορά της ποικιλίας ρομπούστα, με τα συμβόλαια να κινούνται χαμηλότερα κατά 1,8% ή 23 δολάρια και την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 1.241 δολάρια ο τόνος.

Καθοδικά, επίσης, κινήθηκαν και τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, σημειώνοντ­ας πτώση κατά δύο ποσοστιαίε­ς μονάδες ή 0,25 σεντ, διαμορφούμ­ενα στα 12,34 σεντ η λίβρα. Παρόμοια εικόνα παρουσίασα­ν και τα αντίστοιχα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 341,50 δολάρια ο τόνος, έχοντας απολέσει το 1,7% της αξίας τους ή 6,10 δολάρια.

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης, τέλος, τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του κακάο κατέγραφαν απώλειες 0,1% ή τρία δολάρια, διαμορφούμ­ενα στα 2.518 δολάρια ο τόνος, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου κατέγραψαν απώλειες της τάξης του 0,8% ή 15 λίρες, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στις 1.872 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece