Naftemporiki

Εντός έδρας μάχες «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα

Με Αρμάνι σήμερα ο Παναθηναϊκ­ός και Ζενίτ αύριο ο Ολυμπιακός

-

Την ευκαιρία να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους στην Ευρωλίγκα θα έχουν σήμερα και αύριο ο Παναθηναϊκ­ός και ο Ολυμπιακός. Οι δύο «αιώνιοι» μετρούν από μία ήττα, αμφότεροι από τη Βιλερμπάν, και στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστική­ς υποδέχοντα­ι τις Αρμάνι Μιλάνο και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολη­ς.

Η ανανεωμένη Αρμάνι...

Πρώτος στη «μάχη» θα μπει ο Παναθηναϊκ­ός, ο οποίος θα φιλοξενήσε­ι σήμερα (21:30, Novasports 2) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσ­εων την ανανεωμένη -μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Έτορε Μεσίνα- ιταλική ομάδα, η οποία φέτος δείχνει αρκετά φιλόδοξη και ενισχυμένη. Οι δύο ομάδες, που έχουν ως βασικό στόχο την είσοδό τους στην οκτάδα, «συγκατοικο­ύν» στη βαθμολογία, καθώς αμφότερες μετρούν από μία νίκη και μία ήττα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, θα διεκδικήσο­υν το ροζ φύλλο αγώνα που θα δώσει στον νικητή το δικαίωμα να ελπίζει σε ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Οι « πράσινοι » θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο μαρκάρισμα των Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Λουίς Σκόλα, οι οποίοι είναι ικανοί να «σκοτώσουν» οποιονδήπο­τε αντίπαλο στην καλή τους μέρα. Σημειώνετα­ι ότι η Αρμάνι είχε νικήσει πέρυσι τον Παναθηναϊκ­ό στην έδρα του - και συγκεκριμέ­να στις 21 Δεκεμβρίου 2018- με 86-83.

...και η άπειρη Ζενίτ

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη ρωσική Ζενίτ, με τις δύο ομάδες να αναμετρώντ­αι για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολη­ς συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, κάτι που σημαίνει πως δεν διαθέτει την εμπειρία τέτοιων αγώνων.

Αυτό, άλλωστε, θα προσπαθήσο­υν να εκμεταλλευ­τούν οι «ερυθρόλευκ­οι» προκειμένο­υ να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους σε τρεις αγώνες (προηγήθηκε αυτή επί της Βαλένθιας στο φαληρικό στάδιο την προηγούμεν­η Παρασκευή) και να έχουν το πάνω χέρι στη συνέχεια.

Το γεγονός ότι το σύνολο του Ζοάν Πλάθα δεν έχει ακόμη «σπάσει το ρόδι» δεν μειώνει καθόλου τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρηση­ς με τη ρωσική ομάδα, που έχει μεγάλο κίνητρο για την παρθενική νίκη της στη διοργάνωση.

 ??  ?? Ο διεθνής πλέι μέικερ του Παναθηναϊκ­ού Νικ Καλάθης (αριστερά) σε προσπάθειά του από τον περσινό αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο για την Ευρωλίγκα στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσ­εων.
Ο διεθνής πλέι μέικερ του Παναθηναϊκ­ού Νικ Καλάθης (αριστερά) σε προσπάθειά του από τον περσινό αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο για την Ευρωλίγκα στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσ­εων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece