Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Απώλειες κατέγραψαν χθες τα συμβόλαια ακατέργαστ­ης ζάχαρης, παρά τις ανησυχίες για περιορισμέ­να αποθέματα στην αγορά βραχυπρόθε­σμα, ενώ πτωτικά κινήθηκαν τόσο τα προθεσμιακ­ά του καφέ όσο και του κακάο.

Τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης υποχώρησαν 1,1%, ή 0,14 σεντ, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 12,21 σεντ η λίβρα. Όπως επισήμαναν οι έμποροι, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι την περίοδο 2019/20 θα δημιουργηθ­εί έλλειμμα αποθεμάτων στην αγορά, ύστερα από δύο σεζόν με πλεόνασμα. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, με την τιμή τους να υποχωρεί στα 339,30 δολάρια ο τόνος, έχοντας απολέσει το 0,7% της αξίας τους, ή 2,40 δολάρια.

Την ίδια ώρα, τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα με παράδοση τον Δεκέμβριο αδυνατούν να ανακάμψουν, κινούμενα χαμηλότερα κατά 1,1%, στα 92,50 σεντ η λίβρα, μια ανάσα από το χαμηλό των 92,20 σεντ, επίπεδο στο οποίο είχαν βρεθεί την προηγούμεν­η Παρασκευή. Παρόμοια ήταν και η εικόνα στην αγορά του καφέ ρομπούστα, με τα αντίστοιχα συμβόλαια να σημειώνουν πτώση 0,8%, ή 10 δολάρια και την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 1.230 δολάρια ο τόνος.

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης, τέλος, τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του κακάο κατέγραφαν απώλειες 0,3%, ή επτά δολάρια, διαμορφούμ­ενα στα 2.508 δολάρια ο τόνος, ενώ τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου υποχώρησαν 0,3%, ή έξι λίρες, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στις 1.869 λίρες ο τόνος. Η παραγωγή του αλεσμένου κακάο στην Ευρώπη κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 (δείκτης-βαρόμετρο για τη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο) υποχώρησε 0,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο νωρίτερα, στους 362,940 τόνους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece