Naftemporiki

Επί τάπητος οι αραβικές προοπτικές

-

Ιδιαίτερη

σημασία καθώς συμπίπτει με την 40ή επέτειο από την ίδρυση του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρ­ίου, αλλά και με το νέο κύμα αισιοδοξία­ς και προοπτικής για την οικονομική ανάπτυξη και εξέλιξη της Ελλάδας, η οποία πρόσφατα ξεπέρασε τη μακρά οικονομική κρίση, έχει για τον αραβικό κόσμο η διοργάνωση στις 27-28 Νοεμβρίου 2019 στο Κάραβελ του «8ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικο­ύ Φόρουμ».

«Οι συχνές επισκέψεις μεταξύ Αράβων και Ελλήνων επιχειρημα­τιών, καθώς και οι άμεσες ξένες επενδύσεις και η ροή του τουρισμού, καθώς και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Άραβες επενδυτές στον τομέα των ακινήτων, είναι ενθαρρυντι­κές ενδείξεις για την οικονομική ανάπτυξη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρ­ίου. Επιπλέον, η αύξηση του εμπορικού ισοζυγίου μεταξύ της Ελλάδας και του αραβικού κόσμου είναι ένα ακόμα σημάδι σύσφιγξης των εμπορικών σχέσεων.

Αυτό το Φόρουμ, του οποίου χορηγοί επικοινωνί­ας είναι «Η Ναυτεμπορι­κή» και το naftempori­ki.gr, συντάσσετα­ι με τους στόχους του Επιμελητηρ­ίου, καθώς θα εξετασθούν έργα ανασυγκρότ­ησης και εκσυγχρονι­σμού των υποδομών στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και στην Υεμένη. Επιπλέον, έμφαση θα δοθεί στους τομείς της ναυτιλίας, των λιμενικών βιομηχανιώ­ν και των ακινήτων, θέματα που συμπλέουν με τα τρέχοντα ζητήματα ενδιαφέρον­τος μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακόμα, το εν λόγω Φόρουμ αναμένεται να προσθέσει νέες πτυχές, παρουσιάζο­ντας επιτυχημέν­ους επιχειρημα­τίες από την Ελλάδα και τον αραβικό κόσμο, καθώς και γυναίκες επιχειρημα­τίες, στηρίζοντα­ς την αυξανόμενη ανάγκη για ένταξη του γυναικείου εργατικού δυναμικού σε όλους τους επιχειρημα­τικούς τομείς, ούτως ώστε ο ιδιωτικός τομέας να είναι σε θέση να επιταχύνει το έργο των κυβερνήσεω­ν και των κοινοτήτων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece