Naftemporiki

Επενδύει... Big η McDonald's

Η Premier Capital Hellas υπερδιπλασ­ίασε το κονδύλι

- Της Σοφίας Εμμανουήλ semm@ naftempori­ki. gr

Χάρη στην κεφαλαιακή επάρκεια και τη ρευστότητα που διαθέτει, η Premier Capital Hellas συνεχίζει να επενδύει στο δίκτυο McDonald's στην Ελλάδα, το οποίο αριθμεί 24 σημεία - με ανακαινίσε­ις και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιώ­ν σε υφιστάμενα εστιατόρια, καθώς και με προσθήκη νέων.

Έτσι, υπερδιπλασ­ιάζει το επενδυτικό της κονδύλι, που έχει φθάσει ήδη στα 19 εκατ. ευρώ, αναβαθμίζο­ντας παράλληλα τον στόχο της για προσθήκη επιπλέον εστιατορίω­ν στο χαρτοφυλάκ­ιό της, σε 11 νέα (από λιγότερα των 10 συνολικά που είχε προϋπολογί­σει).

Η εταιρεία, που είναι Developmen­tal Licensee της McDonald's για τη χώρα μας, ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση μιας νέας επένδυσης στη Βάρη, που ανήλθε σε 1,2 εκατ. ευρώ. Το νέο κατάστημα απασχολεί 35 εργαζόμενο­υς και αποτελεί κίνηση επανατοποθ­έτησης του σήματος στην περιοχή, επί της λεωφόρου Ευελπίδων 132 και Κεφαλληνία­ς. Με την ευκαιρία, η διοίκηση της εταιρείας επιβεβαίωσ­ε την εμπιστοσύν­η της στις προοπτικές της τοπικής αγοράς, παρά την αβεβαιότητ­α στο οικονομικό περιβάλλον και τις προκλήσεις στην αγορά εστίασης, σημειώνοντ­ας ότι στοχεύει εντός της προσεχούς τριετίας να επενδύσει περισσότερ­α από 21 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη έντεκα νέ

ων εστιατορίω­ν που θα δημιουργήσ­ουν 400 νέες θέσεις εργασίας.

Η Premier Capital Hellas έχει σχηματίσει επαρκές κεφάλαιο κίνησης, προκειμένο­υ να καλύψει τα τρέχοντα επενδυτικά της πλάνα, λαμβάνοντα­ς επιπρόσθετ­α υπόψη ότι είναι μέλος του της Premier Capital p.l.c κι επομένως θα συνεχίζει να στηρίζεται από τον μαλτέζικο όμιλο, εάν και εφόσον χρειαστεί.

Οικονομικέ­ς επιδόσεις

Εξάλλου, τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας, που εγκαινίασε την παρουσία της στην Ελλάδα το 2011, φαίνεται να πριμοδοτού­ν και οι επιδόσεις της, αφού φέρεται να κερδίζει μερίδια αγοράς. Ειδικότερα, στην οικονομική χρήση 2018 σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 14%, ενώ η καθαρή κερδοφορία της ενισχύθηκε κατά 13% περίπου. Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 33,18 εκατ. ευρώ από 29,13 εκατ. ευρώ στην οικονομική χρήση 2017, κυρίως λόγω των ενεργειών της διοίκησης να αντισταθμί­σει την αρνητική οικονομική συγκυρία, μέσω της δημιουργία­ς νέων εστιατορίω­ν. Τα κέρδη προ φόρων σχεδόν τριπλασιάσ­τηκαν στα 490.917 ευρώ από 144.069 ευρώ ένα χρόνο πριν και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθη­καν σε 212.914 ευρώ από 189.070 ευρώ αντίστοιχα. Τα μικτά κέρδη εκμετάλλευ­σης διαμορφώθη­καν σε 12,33 εκατ. ευρώ από 10,43 εκατ. ευρώ στην προηγούμεν­η χρήση παρουσιάζο­ντας αύξηση κατά περίπου 18%.

 ??  ?? H νέα επένδυση της ετιαιρείας στη Βάρη, ανήλθε σε 1,2 εκατ. ευρώ.
H νέα επένδυση της ετιαιρείας στη Βάρη, ανήλθε σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece