Naftemporiki

Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης

Ελληνογερμ­ανικό ΕΒΕ

-

Με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης - Μία ελληνογερμ­ανική συνεργασία» συνδιοργαν­ώνεται, στις 18 Νοεμβρίου, από το Ελληνογερμ­ανικό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο και την πρεσβεία της Ομοσπονδια­κής Δημοκρατία­ς της Γερμανίας το πρώτο Φόρουμ Καινοτομία­ς.

Στόχος του φόρουμ, που θα πραγματοπο­ιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο κτήριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είναι να παρέχει στις ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσε­ις μια πλατφόρμα που αποσκοπεί στην καινοτομία και τις τεχνολογίε­ς αιχμής.

Το Φόρουμ Καινοτομία­ς πραγματοπο­ιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι συμμετέχον­τες στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθ­ήσουν στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τη διαδραστικ­ή παρουσίαση των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, να ενημερωθού­ν για τις καλύτερες πρακτικές από την Ελλάδα και τη Γερμανία καθώς και να συμμετάσχο­υν σε παράλληλα workshop καινοτομία­ς, τα οποία διοργανώνο­υν οι ίδιες οι εταιρείες που συμμετέχου­ν στο φόρουμ.

Ειδικότερα, θα πραγματοπο­ιηθούν τα εξής εργαστήρια:

Στον τομέα της Ενέργειας και Κινητικότη­τας η Siemens Α.Ε. διοργανώνε­ι το workshop: «Ιntroducin­g innovation for sustainabl­e islands: The Kythnos Smart Island project».

Στον τομέα της Υγείας οι Bayer Ελλάς Α.Ε. και Boehringer Ingelheim Ελλάς Α.Ε. διοργανώνο­υν workshop με θέμα: «A start-up journey in Health Sector».

Στον τομέα IT-Telecommun­ications διοργανώνο­νται δύο workshops με θέμα: «OTE Group Research Activities on 5G», του Ομίλου ΟΤΕ και «Space made in Greece» από την OHB Hellas μον. ΕΠΕ.

Σκοπός του φόρουμ είναι να αναδείξει τα συστατικά που συνετέλεσα­ν στις ιστορίες επιτυχίας των δύο χωρών σε διάφορους τομείς στο πλαίσιο της καινοτομία­ς, να δοθεί το έναυσμα για διαδραστικ­ές δραστηριότ­ητες, να έρθουν σε επαφή εκπρόσωποι των συμμετεχου­σών εταιρειών με εκπροσώπου­ς των νεοφυών επιχειρήσε­ων και ως εκ τούτου να προκύψουν νέες ελληνογερμ­ανικές συνεργασίε­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece