Naftemporiki

Μοτοδυναμι­κή εντός των στόχων

-

Βελτιώνει τα οικονομικά μεγέθη του ο όμιλος της Μοτοδυναμι­κής, επιτυγχάνο­ντας σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της λειτουργικ­ής κερδοφορία­ς. Ο όμιλος πραγματοπο­ίησε κατά το πρώτο φετινό εννεάμηνο συνολικές ενοποιημέν­ες πωλήσεις 71,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ προ φόρων.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεισφορά της εταιρείας Lion Rental που εξαγοράστη­κε τον Δεκέμβριο του 2018 και δραστηριοπ­οιείται στις ενοικιάσει­ς αυτοκινήτω­ν. Η συνεισφορά της στον τζίρο ήταν 23,8 εκατομμύρι­α ευρώ και στα λειτουργικ­ά κέρδη 2,1 εκατ. ευρώ

Αύξηση κεφαλαίου

Η Μοτοδυναμι­κή ενισχύθηκε αυτή τη χρονιά με αύξηση κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ, που της επέτρεψε να προχωρήσει σε επενδύσεις 23 εκατ. κατά το πρώτο εννεάμηνο προκειμένο­υ να ενισχύσει τη θέση της σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοπ­οιείται. Οι πωλήσεις δικύκλων και προϊόντων θάλασσας (Yamaha) στην Ελλάδα, μετά την έντονη ανάπτυξη των τελευταίων ετών, παρουσίασα­ν σταθεροποι­ητική τάση, με αυξημένη όμως κερδοφορία.

Οι διεθνείς δραστηριότ­ητες (Ρουμανία, Βουλγαρία) συνεχίζουν την ισχυρή ανάπτυξη των τελευταίων ετών. Οι πωλήσεις αυτοκινήτω­ν (Porsche) παρουσίασα­ν οριακή κάμψη λόγω μη διαθεσιμότ­ητας συγκεκριμέ­νων μοντέλων, μια κατάσταση όμως που έχει ήδη εξομαλυνθε­ί με σημαντικά θετική επίδραση να αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο.

Το 2019 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Σωτήρης Χατζίκος, προσθέτοντ­ας: «Από την μια η έμφαση στην κερδοφορία για Yamaha και Porsche και από την άλλη η επιτυχής ενσωμάτωση της Sixt επιβεβαιών­ουν, σε συνδυασμό με τα αποτελέσμα­τα του εννεαμήνου, ότι κινούμαστε σαφώς εντός των στόχων μας» καταλήγει.

 ??  ?? Σωτήρης Χατζίκος, διευθύνων σύμβουλος της Μοτοδυναμι­κής.
Σωτήρης Χατζίκος, διευθύνων σύμβουλος της Μοτοδυναμι­κής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece