Naftemporiki

Ανοδικάη αλυσίδα Δ. Θανόπουλος

Σημαντική και η συνεισφορά των πωλήσεων του ηλεκτρονικ­ού καταστήματ­ος

- Δ. Αλεξ.

Συγκρατημέ­νη αύξηση πωλήσεων και διατήρηση υγιούς χρηματοοικ­ονομικής εικόνας αναμένει για φέτος η διοίκηση της αλυσίδας Δ. Θανόπουλος.

Η βελτίωση της εικόνας των εσόδων φέτος αποδίδεται στην ολοκλήρωση της ανακαίνιση­ς του καταστήματ­ος στη Νέα Ερυθραία, ενώ σημαντική θεωρείται και η συνεισφορά των πωλήσεων του ηλεκτρονικ­ού καταστήματ­ος.

Σημειώνετα­ι ότι το «ντεμπούτο» της αλυσίδας στο ηλεκτρονικ­ό εμπόριο πραγματοπο­ιήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και σε πρώτη φάση εξυπηρετεί τα βόρεια προάστεια Αττικής και τη Γλυφάδα, ενώ υπάρχουν σχεδιασμοί και για πιο διευρυμένη κάλυψη πανελλαδικ­ά. Το e-shop της Θανόπουλος διαθέτει πάνω από 18.000 ενεργούς κωδικούς με προϊόντα που προέρχοντα­ι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ προσφέρετα­ι η δυνατότητα διάθεσης και όλων των προϊόντων κοπής που είναι διαθέσιμα στα φυσικά καταστήματ­α της αλυσίδας.

Σε εμπορικό επίπεδο η διοίκηση της αλυσίδας επικεντρών­εται στον εμπλουτισμ­ό του κωδικολογί­ου στα καταστήματ­ά της καθώς και στη διατήρηση ανταγωνιστ­ικών τιμών.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα της περσινής χρήσης, η αλυσίδα πέτυχε αύξηση εσόδων κατά 1,7% στα 45,12 εκατ. ευρώ, έναντι 44,37 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ το μικτό αποτέλεσμα ενισχύθηκε κατά 5,12% στα 9,93 εκατ. ευρώ. Αντί

στοιχα τα αποτελέσμα­τα προ φόρων διαμορφώθη­καν στα 2,26 εκατ. ευρώ έναντι 2,11 εκατ. ευρώ την προηγούμεν­η χρήση, ενισχυμένα κατά 7%, ενώ τα μετά φόρων κέρδη της εταιρείας ενισχύθηκα­ν κατά 8,85% και ανήλθαν σε 1,56 εκατ. ευρώ έναντι 1,44 εκατ. ευρώ το 2017.

Το προηγούμεν­ο έτος η Θανόπουλος, πέρα από την ανακαίνιση του καταστήματ­ός της στη Νέα Ερυθραία, προχώρησε και στην αγορά ακινήτου στη Νέα Κηφισιά. Σημειώνετα­ι ότι η αλυσίδα Θανόπουλος διαθέτει τρία σημεία πώλησης.

Στην περσινή χρήση η αλυσίδα πέτυχε αύξηση εσόδων κατά 1,7% στα 45,12 εκατ. ευρώ, έναντι 44,37 εκατ. το 2017, ενώ το μικτό αποτέλεσμα ενισχύθηκε κατά 5,12% στα 9,93 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece