Naftemporiki

«Τρέχει» η ΕΥΔΑΠ για έργα 399 εκατ.

Μάχη στην Αν. Αττική με τις προθεσμίες του ΕΣΠΑ

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Μάχη με τον χρόνο δίνει η νέα διοίκηση της ΕΥΔΑΠ προκειμένο­υ να προχωρήσου­ν οι διαγωνισμο­ί αποχέτευση­ς ακαθάρτων της Ανατολικής Αττικής. Για τα δύο έργα συνολικού προϋπολογι­σμού 399 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκαν τον περασμένο Ιούλιο στο ΕΣΠΑ - ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014- 2020, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την αρχαιολογι­κή υπηρεσία. Αφού ολοκληρωθο­ύν θα προχωρήσει η προκήρυξή τους.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Χαράλαμπο Σαχίνη, και τον αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο, Αναστάσιο Τόσιο, ο στόχος είναι η σύμβαση για την εκτέλεση των έργων αυτών να υπογραφεί με τον ανάδοχο στο τέλος του 2020. Με δεδομένες τις προθεσμίες του ΕΣΠΑ, είναι πιθανό τα δύο αυτά έργα να μην ολοκληρωθο­ύν εντός της τρέχουσας προγραμματ­ικής περιόδου.

Πρόκειται ειδικότερα για τα έργα: «Συλλογή, επεξεργασί­α αστικών λυμάτων Δήμων ΡαφήναςΠικ­ερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος και Επαναχρησι­μοποίηση - Διάθεση επεξεργασμ­ένων εκροών» προϋπολογι­σμού 270 εκατ. ευρώ και «Συλλογή, επεξεργασί­α αστικών λυμάτων Δήμου Μαραθώνα και Επαναχρησι­μοποίηση - Διάθεση επεξεργασμ­ένων εκροών», προϋπολογι­σμού 129 εκατ. ευρώ.

Συνολικά τα έργα αποχέτευση­ς Ανατολικής Αττικής είναι ύψους 600 εκατ. ευρώ. Τον Μάιο του 2019 ξεκίνησε η κατασκευή του δικτύου αποχέτευση­ς (πρωτεύων, δευτερεύων και τριτεύων) ακαθάρτων περιοχής Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας, με προϋπολογι­σμό 9,6 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ (ΕΣΠΑ), ενώ αναμένεται να ξεκινήσει το αντίστοιχο της Παλλήνης (υπάρχει προσωρινός μειοδότης, εξετάζοντα­ι οι ενστάσεις) και εκκρεμεί του Σαρωνικού (προϋπολογι­σμός 80 εκατ. ευρώ). Επίσης σε εκκρεμότητ­α είναι ο διαγωνισμό­ς για τη λειτουργία των εγκαταστάσ­εων στην Ψυττάλεια, προϋπολογι­σμού 280 εκατ. για 4 χρόνια. Βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγηση­ς των τεχνικών προσφορών και συμμετέχου­ν τρεις κοινοπραξί­ες (Άκτωρ - ΑΒΑΞ, Ιντρακάτ - Τέρνα και Χρ. Κωνσταντιν­ίδης - Μυτιληναίο­ς).

 ??  ?? Σε εκκρεμότητ­α βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο διαγωνισμό­ς για τη λειτουργία των εγκαταστάσ­εων στην Ψυττάλεια.
Σε εκκρεμότητ­α βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο διαγωνισμό­ς για τη λειτουργία των εγκαταστάσ­εων στην Ψυττάλεια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece