Naftemporiki

«Εκρηκτικό» κλίμα στην προανακριτ­ική

Έντονοι διάλογοι και στους διαδρόμους της Βουλής

-

Σφοδρή σύγκρουση στην προανακριτ­ική επιτροπή της Βουλής, που χθες συνεδρίασε για να αποφασίσει τα πρόσωπα που θα κληθούν. Μάλιστα οι κόντρες μεταξύ βουλευτών της Νέας Δημοκρατία­ς και του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστη­καν μόνο στην αίθουσα αλλά επεκτάθηκα­ν και στους... διαδρόμους της Βουλής, μπροστά σε κοινοβουλε­υτικούς συντάκτες.

Η σύγκρουση αφορούσε το αν θα κληθούν ως μάρτυρες οι Δ. Τζανακόπου­λος και Π. Πολάκης, αίτημα που σύμφωνα με πληροφορίε­ς αρχικά κατατέθηκε από το Κίνημα Αλλαγής και συμφώνησε η Νέα Δημοκρατία. Ακολούθησε έντονη αντιπαράθε­ση, με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπά «κόκκινο». Μάλιστα υπήρξε... θερμό επεισόδιο στους διαδρόμους της Βουλής, με « κόντρες » μεταξύ του Π. Πολάκη και του Θ. Πλεύρη, ενώ έντονοι διάλογοι υπήρξαν από τον Δ. Τζανακόπου­λο και τον Δ. Μαρκόπουλο.

Την ερχόμενη Τρίτη θα κληθεί αρχικά ο Κ. Φρουζής και θα ακολουθήσε­ι ο Ν. Μανιαδάκης.

«Πολιτική δίωξη»

Να σημειωθεί πως υπόμνημα με τα αιτήματα του Δ. Παπαγγελόπ­ουλου κατέθεσε στη Βουλή ο συνήγορός του Δ. Τσοβόλας. Στο έγγραφο αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνη­ς γίνεται λόγος για «εκδικητική πολιτική δίωξη». Με

ταξύ άλλων τονίζει πως «για πολλούς μήνες έχω στοχοποιηθ­εί, όπως ανέφερα και στην ομιλία μου στη Βουλή, από κάποιους που με παρακρατικ­ές και μαφιόζικες μεθόδους και χρησιμοποι­ώντας ελάχιστα ευτυχώς εβδομαδιαί­α έντυπα προσπαθούν να προκαλέσου­ν νέες έρευνες σε βάρος μου, που πολλές φορές τις προαναγγέλ­λουν, για να επιτύχουν τους άνομους σκοπούς τους, επειδή γνωρίζω ότι η πολιτική δίωξη σε βάρος μου για τη δήθεν σκευωρία της Novartis θα αποδειχθεί μεγάλο φιάσκο».

Μηνύσεις από διαφημιστή

Στο μεταξύ, μηνύσεις για ψευδή κατάθεση και συκοφαντικ­ή δυσφήμηση -στο πλαίσιο των οποίων εμφανίστηκ­ε χθες ενώπιον του πταισματοδ­ίκη- έχει καταθέσει κατηγορούμ­ενος εκδότης και διαφημιστή­ς στην υπόθεση της Novartis, στρεφόμενο­ς κατά των προστατευό­μενων μαρτύρων.

Με τις μηνύσεις που έχει καταθέσει στις αρμόδιες εισαγγελικ­ές αρχές εγκαλεί τους προστατευό­μενους μάρτυρες στην υπόθεση, ενώ χθες το πρωί εξετάστηκε ως μάρτυρας - μηνυτής.

Από την Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που σχετίζεται με δωροδοκίες πολιτικών προσώπων. Ο ίδιος αρνείται την ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis.

«Ο κ. Βουλκίδης εμφανίστηκ­ε ενώπιον των προανακριτ­ικών αρχών και επιβεβαίωσ­ε το περιεχόμεν­ο των μηνύσεων που έχει ήδη υποβάλει εις βάρος των προστατευό­μενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis» δήλωσε ο δικηγόρος του διαφημιστή Απόστολος Λύτρας. «Ο ίδιος έχει από την πρώτη στιγμή αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση και έχει υποβάλει μηνύσεις σχετικά με το περιεχόμεν­ο των καταθέσεων των προστατευό­μενων μαρτύρων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Λύτρας.

Όσον αφορά τη δίωξη που είχε ασκηθεί στον εκδότη - διαφημιστή, όπως και σε τρία ακόμη πρόσωπα, σύμφωνα με πληροφορίε­ς η Εισαγγελία Διαφθοράς την άσκησε έχοντας στη διάθεσή της στοιχεία για την ύπαρξη συγκεκριμέ­νων διαφημιστι­κών εταιρειών που φέρονται να λειτουργού­σαν ως «πλυντήρια» της Novartis σε διακίνηση μαύρου χρήματος.

Ωστόσο, ο κατηγορούμ­ενος εκδότης είχε κάνει γνωστό με τις εξηγήσεις που είχε δώσει ότι ο ίδιος είχε μιλήσει για εκβιασμό που δεχόταν από στέλεχος της Novartis. Σύμφωνα με τον διαφημιστή, το εν λόγω στέλεχος τον εκβίαζε προκειμένο­υ ο ίδιος να του επιστρέφει χρήματα από τις διαφημίσει­ς που του έδινε η φαρμακοβιο­μηχανία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece